27 март 2011

Венец от кори за яйца - Egg Carton Flower Wreath

Имало време едно мокро селце. Там сред планините се гушело, а мокрите покриви на къщите сребреели като отражение на облаците. Всеки ден от сутрин до вечер валяло и всичките малки деца трябвало да ходят с чадъри, дъждобрани и гумени ботушки. Затова решили да измислят начин да напишат писмо до Пролетта...

Така може започва една приказка, но не и днешната.

Ние отрихме сезона на Пролетната работилница.

Стига да имате у дома сръчните детски ръчички, няколко туби боя, ножици и стари кашончета от яйца… Фръц от тук, после от там, и когато четката заподскача из боята в стаята огрява слънчице, от усмивките и вълшебството да сътворите нещо заедно.

Добре дошла Пролет, моите деца те чакат и те канят да ни дойдеш на гости. Адресът е лесен:
Знаеш ли пътеката край трите бора, там където единият е с прекършен връх от миналогодишната буря? После десет тихи стъпки през мокрия мъх, при ниската оградка и вече си тук. На входната ни врата виси венец от цветя. Влез с кални галоши и отметни наметалото си от мъгла, при нас грее слънце.



За да си направите венец ще ви трябват:

Кашончета от яйца
Обикновен картон
Ножици, боя и лепило
Хартиен шнур
От кашончето се изрязват различни форми цветя.
Тях дадох на детенцето ми да ги освети. Боите са акварелни, но не ги разреждахме с вода.
Ето как изглеждат цветенцата след това. Изрязахме също и листа.
Самия венец от обикновен картон, оцветен в зелено.
А когато всичко се налепи на кръглия корпус и после дребните палави пръстчета не спряха за миг да го проучват. А когато желанието им мина, виснахме венеца на входната врата.  


Снимките от това как направихме всичко пратихме до любимото ни място Крокотак.
Прекрасен ден и минете отново при нас.



5 коментара:

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...