12 февруари 2013

Надпис на рамки с тебешир



  Привет днес искам да ви покажа нещо интересно което ми хрумна с преди време. 
В коридора ни имаме едни малки черни огледалца MALMA които са купени от IKEA
Пускам ви линкове само да ги видите  като размери и цветове, защото има и сиви. 
Те са чудесни за да проверете дали шапката ви с помпон не се кривнала преди да излезете, но май за съсредоточено оглеждане са малки, а за гримиране не може и да става дума.  Аз ги ползвам повече за декорация отколкото като огледало. Когато ги купувахме си спомням, че цената им беше символична, такава мисля, че е и в момента в българската Икеа

Известно време пребиваваха в оригиналния си черен вид, но докато не открих че с всеки сезон или празник може да променям вида им.
Това благодарение добре нанесената черна боя и на факта, че имах у дома цветни тебешири, преживяха множество интересни трансформации. 
По Коледа на тях имаше елхички, и снежинка.
Сега за Валентин имаме сърчица.



И въпреки това от всички възможности най-симпатична ми стана надписа на рамката с бял тебешир. 

MollyR: Dining room with chalkboard wall
Източник на снимката
 Икеа има и голямо такова огледало, то не е в серия с малкото, но като идея за декорация много ми допада. Сега докато издирвах малките огледалца попаднах на една снимка за комбинация между това огледало с широка рамка на име MONGSTAD  и черна дъска за рисуване която изключително много ми хареса. Един ден при подходящи обстоятелства бих се пробвала да я осъществя.

Надявам се да не си помислите, че ви рекламирам веригата за мебели. Напротив искам да ви покажа как от нещо обикновено и такова каквото може да си купи всеки, вие сами да си спретнете оригинална и подходяща за вашия дом декорация.

Усмихнат ден.






4 коментара:

  1. Поредната супер идея! Хем огледалце, хем черна дъска за послания по всякакъв повод! А боята специална ли е за тебешир (чела съм за такава по чуждоезичните блогове, но още не съм проучвала пазара у нас)?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не боята не е за тебешир, мисля че е само черна акрилна боя и безцветен лак отгоре на много тънък слои, при все че в чешката ИКЕА пише че е само черна акрилна боя. Аз не съм я нанасяла, а самото огледалце е купено така.

      Ето описание то на ИКЕА.

      Материал
      Масив иглолистна дървесина, Байц, Безцветен акрилен лак
      Огледало:
      Стъкло

      Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...