Привет, днес набързо минавам да ви споделя една идея, която много харесваме, извинявам се снимките не са мои, но почти никога не успявам да снимам точно тази рецепта. Обикновено я правя само веднъж всяка пролет, защото за нея са нужни свежи цветчета от бъз.
Зная я от една съседка която преди години ме видя да се прибирам с пълна кошница от хълма.
Зачуди се защо съм събрала толкова много. Аз и разказах, че си правим чай и лимонада, а тя ме изненада с това, че цветовете може ли да се пържат.
Събирам цветовете пролетно време, а плодовете есенно.
Точно сега при нас цъфтят тези дръвчета, ала вероятно в България вече е прецъфтели, но не ми дойде на ум да споделя рецептата по-рано, но ако все пак някъде попаднете на него не го подминавайте.
Тук може да прегледате фото рецептата, сайта е на словашки, но снимките са достатъчни.
Ето рецептата по която правя бъзовите шницели у дома.
Тесто за паниране.
250 гр. бира
2 яйца
щипка сол
малко бяло брашно толкова колкото да стана течно тесто за паниране, никога не го меря...
В оригиналната рецепта вместо бира има мляко и една ванилия и след това бъзовите шницели се поръсват с пудра захар, но ние ги ядем и солени.
Всяко цветче бъз се измива, изсушава от водата.
След това се потапя в тестото за паниране.
В нагорещена мазнина се изпържва до златисто.
Докато е още топло се сервира или поръсено с пудра захар или леко поселено със стъргано сирене.
Прекрасен ден.
Не може да бъде - това е най-необичайната рецепта, на която съм попадала :) Точно има един храст до офиса, който ухае много силно тези дни. Не гарантирам, че ще я пробвам веднага, но ми заседна в ума :)
ОтговорИзтриванеНие, си падаме по необичайни неща... изобщо някак сме необичайно пакостливи. Ще се радвам да опиташ, вкусно е.
ОтговорИзтриване