10 декември 2011

Малки декоративни елхички от копчета - Button Christmas Tree

Всеки ден се опитваме да се правим по нещо малко. Просто за да е шарено и празнично.


Тези елхички нанизаха Верето и  малката Дари. Тя обаче с помощ от кака се справи напълно задоволително. 
Трите елхи са ги правили три поредни вечери, докато мъжа ми беше втора смяна и ние си бяхме сами у дома.
   Имахме план какво да правим по коледния календара, но вече му изпуснахме края, защото почти всички задачи са изпълнени и затова си измисляме нови. 
Идеята не е наша видях изработката в един интересен сайт.  Разгледайте има и малко симпатично венче пак от копчета. 
   Така, че имате ли копчета и тънко телче, пробвайте. Телчето е нанизано през двете дупки на копчето през всички копчета, а най-отгоре е усукано. Идеално е за фината моторика на дечицата. Също е чудесно, дребните се учат да класифицират по размер от голямо към малко и най-важното, че супер лесно и не изисква никакви специални материали или умения. 

Лек ден и нека при вас също е шарено. 6 коментара:

 1. Прекрасни елхички, видях и венчето, браво на вас!

  ОтговорИзтриване
 2. Много оригинална идея! Благодаря, че я сподели! Усмихната вечер!

  ОтговорИзтриване
 3. Браво на вас!Много сладки - и дечицата,и елхичките!Аз се мъча над картичка с венец от копченца,в бяло,скоро ще я видиш,поздрави Иве!!!Хубава вечер на семейството работливи пчелици!

  ОтговорИзтриване
 4. Отново прекрасна идея,с която малките девойки с лекота са се справили!Иве, децата са истински съсредоточени и се забавляват чудесно, а заниманията, които им предлагаш определено развиват фината моторика, усещането за комбиниране на цветове, подредба на "еднакви " по вид предмети по големина..и...разбиора се усет към красивото, които със сигурност се развива..Възхищавам се на малките ти помощнички Вяра и Дари!
  Благодаря ви за чудесното включване в Хоби предизвикателство №2 Коледна украса.

  ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...