18 декември 2011

Картички с борчета и часовничета


 
Колкото повече идват празниците толкова по-малко време имаме,  да ви покажем всичките цветни красоти които сме приготвили.

   Идеята да осъществим тези много симпатични картички намерих тук.
В първоизточника отпечатъците са оприличени на снежинки, ние ги ползвахме с предназначение друго - часовничета.

Нужните материали са, цветни картони, бяла боя и няколко върха от сребърен смърк. Ако имате желание цветни пликове за писма.
 Боята е може да акрилна или темперна.
 Ако работите с акрилна постелете масата с нещо... :)
 После оставете децата да отпечатват колкото им се ще...
 И не мислете за бъркотията, тя винаги е част от идеята.

 Когато боята изсъхна Верето изряза борчета, а часовничетата бяха мое задължение. След това залепихме всичко и се получи тази цветна горичка. .

 Естествено има и такива с коледни звезди... Честно да си кажа горните ми приличат повече на фойерверки. Ама детето ми твърдо държи на своето.




 Има и такива със сърца- какво от това, че иде Коледа като ни се рисува точно това. :) Верето се напълно сама, с оцветяването и направо съм изненадана колко сръчна е станала.
 Изобщо колкото повече брокат толкова по-добре... За жалост не остана нито капка вече, и ще трябва да пиша на Дядо Коледа писмо да ми донесе нови материали, че съвсем се опоскахме.

 Отпечатъците от борчето изглеждат точно като часовник в полунощ и това е темата е няколко от картичките.




 Днес бях малко в телеграфичен стил, но в хладилника ме чака линцерово тесто за сладки, и две принцеси които всеки миг ще станат от сън... или направо признавам бързам...
Пускам тези няколко картички при малките фурийки , защото мисля, че Верето макар и в минималистичен стил на тези елхички и звездички се постара доста.

Хайде до скоро... и много поздрави от далеко.



2 коментара:

  1. Приказката продължава ...
    Прекрасни картички, празнична атмосфера и вдъхновение, умиляващи малки сръчни ръчички и вглъбени личица.
    Поздравления и благодаря за усещането,
    хубави и щастливи празници, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Дианче, и при теб цари такава българска и родна предпразнична атмосфера. Чак се размечтавам какви ли питки ще има по празниците. Весела и усмихната Коледа.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...