10 септември 2012

Звънчета и кексчета


   
   Преди няколко дни децата тук тръгнаха на училище( от 03.09 принципно от 01.09) . Нашата кака все още не е ученичка, но сутрин става много рано, заедно всички изминаваме дългата разходка (до там са 2 километра в едната посока) към детската градина. Заедно гледаме как есента с онова нейното дихание поръбва листата със златисти дантели, целува засрамените шипки и прави сутрешната роса кристална. 
Тихичко го чуваме да седи върху върху клоните на брезата и да ми пошепва колко чудесно е да си дете скочило в ония големите купчини сухи жълти листа, дете приседнало вечер край огъня на открито с зачервено носле и изцапани от сажди ръце. 
Колко лесно е всичко и колко удивително е очакването на всеки нов ден.Днешното ми стихче е посветено на всички малки дечица които са нетърпеливи и прекрасни. На всички български дечица които тази година ги очаква първи клас.
И чиито майки ще кажат след няколко дни: Хайде време е за лягане утре е големия ден, но ще ставаш с иззвъняването на будилника.

Аз също искам да им кажа нещичко:
Мили малки звънчета, всяки нов ден е като бял лист само чака да измислите на него нова рисунка, да напишете бележка до приятелче си или просто да направите хартиено самолетче. Хванете го и полетете, този свят е за вас.   Звънчо не спи

Сънчо ходи по терлички,
в каляска от звездички.
През прозорчето наднича
Звънчовците най-обича.

По носленцето целува.
та детето да мирува.
Таз завивка бяла, мека
нека е като перце лека.

Както птички са заспали
и гнездата утихнали,
Звънчо спи, и знай
утре ден голям без край.

Има ти да пакостиш,
да рисуваш и твориш.
Че ръчичките немирни
шетат палави, неспирни.“

По терлички бърза Сънчо,
че във всяка къща Звънчо
кротко чака да заспи,
да сънува, че лети.
Когато през деня ние с Дари оставаме сами правим малки цветни проекти. 
Днешния е спонтанен и толкова ми харесаха малките кексчета, че с риск да стана една досадна майка... ги публикувам всичките, а не само първоначалното есенно. 2 коментара:

 1. Чудесно стихотворение!
  Много хубави кексчета, сигурна съм, че са и вкусни! Продължавайте с есенните проекти- природата ни дава толкова много възможности...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря,има толкова много пудра и брашно в тях... и освен това се правят без печене, няма как да не са лесни и чудесни. Прекрасен ден от мен.

   Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...