11 декември 2012

Ангели от хартия



 Здравейте. Може би се повтарям, но миналата седмицата децата гледаха една работилница за ангели по това детско предаване което много обичат. Казва се вълшебната детска градина.

Kouzelná školka


 И нямаше как да не си спретнем наши такива, каквито си направиха Франтишек и Майда.
И понеже и от миналата година имаме Ангели, сега с тези станаха цяло ангелско семейство. Тази година обаче децата са много, много по-сръчни и повечето неща си направиха сами.

За тези хартиени ангели са нужни:
Цветен лист
Розов лист за лицето, картон
Бял лист
Гирлянда
Лепило и тиксо
Шнур

От цветния лист се изрязва рокличката.
Момичетата си я нашараха с рисунки. Сгънахме като миналогодишните, но не е задължително да го правите.

На розовото листче, си нарисуваха личице, после само го очертаха на картончето и го залепиха за него за да е подсилена главичката.
На главичката с лепило залепиха косите от гирлянда.

Крилете се сгъват като ветрило от белия лист. И се прилепят с тиксо за гръбчето.
Шнурчето е залепено с тиксо за главичката. Верето има малко перфораторче панделка и си надупчи роклята на своя ангел.
Но нека малко ви поясня и за миналогодишните ангели. 

Те също от двата листа сгънати на ветрило, и един розов картон за лице. Цветния лист остава не прегънат по средата. Белия срязва на две и после се нагъва на вертило. След това отново се прегъва в средата и така обхваща цветния в горната част като оформя ръкавите, или може би крилете. За да се държи цялото е завързано с конец освен, че е залепено, същия конец после служи за ушенце на което може да висне ангелчето. 

Косите са купени от цветарски магазин, като и звездичките, там имат много причудливи неща за малки сръчковци, и когато влезем все с нещо излизаме. 

Времето за изработване на тези ангелчета е към 40 минути, или малко повече, но пък си заслужава да имате нещо така оригинално и неповторимо изработено от малките добри ръчички. 
Приятен ден ви желая. 




2 коментара:

  1. Чудесен проект, толкова достъпен за деца. Те правят разни неща в детската градина, така че е хубаво да им се покаже и нещо по-различно :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, че поздравяваш когато се отбиеш. Надявам се някои учителки да следят блога ми, и да използват идеи от тук в работата си с децата.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...