22 март 2013

Пролетни корони
Усмихнат ден от мен.
По случай първия ден на пролетта ние си изработихме тези две весели корони.
Днес няма да бъда разточителна в приказките. Почти всичко съм снимала, лепене, рязане и украса.

И така нужните материали са

Трипластен картон
Цветна хартия, четки за рисуване, боя за рисуване
Цветни салфетки останали от миналата година от този венец 
Мъниста
Лепило Ц 200, сухо лепило и лепило Хелми
Маркер
Ножица


Ето го картона ни, от мляко е и е прегънат насам натам, но това няма никакво значение.Ето ги и короните нарисувани с маркер. Едната е като лаленце, другата остра.

Изрязваме ги с ножичката, нищо не нужно да съвършено.Приготвяме си Ц 200 и коронките за опаковане. Още веднъж салфетките са получени по следния начин. 


Дарето маже с лепилото, аз и помагам със слагането на салфетката. Когато короните са опаковани целите, очертаваме контурите им със зелена боя .


Следващия етап е украсата им с цветя.
Всички цветя сме направили от цветни хартии и много приличат на цветята от  Фантастичната пролетната  градина. Децата имаха опит в лепенето им изработката им.Идва ред на лепенето на камъчетата. Ползвахме Хелми, където не ставаше горещ силикон, но почти всичко държи много добре с лепилото.
 photo DSCN7236_zps4fba237d.jpg


Всички камъчета и мъниста са ни подарък от нашите приятелки от Пловдив, мама Ася малката Лъчезара които преди няколко седмици ни пратиха едно чудесно колетче. Вътре имаше много интересни мъниста, които много се харесаха на момичетата и ние ги използвахме за украсата на короните.
Благодарим ви момичета, подарихте ни цяла дъга от усмивки.

Прекрасен ден на всички от мен, Верето и Дарина. Въпреки, че последните няколко дни при нас всеки ден вали сняг и няма изгледи да идва зелената гостенка.3 коментара:

  1. Леле, колко пъстри и пролетни! А как отиват на тези розови бузки!

    ОтговорИзтриване
  2. Важното е, че в сърцата и дома ви пролетта вече е дошла :) При вас отново е забавно и децата хем се занимават, хем научават туй-онуй - рязане, лепене, оформяне на цветчета... А венецът от салфетките и начинът на боядисване са номер 1!

    ОтговорИзтриване
  3. Ивка, толкова много багри! Страхотно е, че твоите малки момиченца растат в прекрасния свят, който сътворяваш за тях. Освен шарено и весело детство, ти им създаваш усет за красиво, нежно и естетично. А, когато го носиш в себе си, светът около теб е по-хубав и пъстър, дори когато си вече порастнал. Усмивки!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...