27 март 2013

Великденски комикс


Здравейте, католическия Великден е  на прага ни. Предполагам, че заради голямата разлика в празниците тази година ще се наложи да празнуваме празника два пъти.
Просто няма как след като момичетата ходят на градина и там тематиката е пролетно-яйчена, а настроението празнично.
Така, че бавничко и започваме да творим на тема Великден. 
Днешната ни занималня, е изключително забавна и неангажираща вниманието на родителя.
Искам да кажа, че докато децата рисуваха, аз правех доматена супа, и после пекох угретен, и се включвах само за снимките.

Очакванията ми за резултата, породиха съмнение в избора ми на име за публикацията.
Защото очаквах някак композицията да е по-семпла. Ала децата си имат друго мнение за пиленцата, патенцата и калинките които даже говорят.
ЧИК... ПА... КАП и подобни... 


Ако сте навити да оставете децата си пред голям лист хартия само с боя, гъбичка и няколко маркера, значи може да бягате да готвите.


В отпечатъците се включи една кухненска тел за по-рошав ефект на пилетата.

Ето тука, някъде започнах да готвя, а децата усърдно отпечатваха. Няма нищо по-послушно от дете което има какво да прави.

Цак, мац, пляс... както намерят за добре. Моята супа изисква особено внимание, след като в нея се слага канела и щипка сушена меденка... няма как готвенето е занимание за майки.

На второ четене влиза пръсто-отпечатване с червено.
Колкото повече, толкова по-добре. Размера е без значение.
После дорисуване с маркерите, преди това обаче боята трябва да е напълно изсъхнала.


Всякакви пилета, патета и калинки оживяват на белия лист.  Изумително, нали... Този тапет може да се ползва за десен на плат с пролетна тематика.
Аз вече съм свършила с готвенето и решавам, че тази рисунка определено ще бъде запазена някъде за да я покажа на децата след петнадесетина години, когато никак няма да им е до пилета, а сега самите те са най-сладките птичета.
Весел ден, определено сега докато пиша се смея тихичко. Как иначе като гледам тези пернати с червени крачка.

3 коментара:

 1. много е свежо и пролетно!браво на децата!!!

  ОтговорИзтриване
 2. И от мен браво на децата! И как не разляха поне една боя на килима? Моите водата не могат д опазят изправена, какво остава за боя?
  Чудни пиленца!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Боя винаги има... ама ние нямаме килим, там е работата. Поздрави.

   Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...