11 февруари 2014

Гирлянда от цветни сърцаНикога не казвам на децата как да рисуват цветовете на дъгата, те знаят по-добре кой цвят след кой следва. Така резултата е много различен, дъгата  е неповторима а аз оставам изненадана. Чудя се дали, ако винаги точно следвахме логика на природните закони, въобще можеше да има изкуство. 

Ако още не сте се настроили цветно останете на нашите географски ширини.
Последвайте днешната ни шарена работилница за нея са нужни само:

  1. Картон за да си направите шаблони
  2. Темперни бои
  3. Сухо лепило
  4. Перфоратор
  5. Цветни листа
  6. Канап
  7. Ножичка


На картона се нарисувах сърчице и го изрязах. В дупчицата оставих децата да си нацапат с пръстчета шарени сърцица. 

Има едно малко улеснение за Дари, че преди време момичетата получиха една игра и там като извадихме игралните карти остана този чудесен шаблон с 13 сърцица побрани чудесно върху лист А4.
След това всяко цветно сърчице се изрязва.Отново от картон се прави нов празен шаблон.Той по-голям с няколко сантиметра от цветното сърце.Върху негланцирана цветна хартия се поставя втория шаблон и се очертава още едно сърчице, а после се изрязва.
Върху голямото сърце със сухо лепило се залепва малкото и в горния край се правят две дупчици с перфоратор. В дупчиците се надява шнурчето, идеална възможност да видим дали Дари е готова да шие.Когато се надене и последното сърчице, връвчицата се прерязва от кълбенцето и двата края се завързва панделка.


За край аз закачих гирляндата а момичетата, които сега са пролетна ваканция отидоха да скачат върху леглата си... и да пеят някаква песничка която звучи така:

Да търсим важните неща в живота... 
важните неща в живота те скрити са в природата
 и с тях живота става по-щастлив...
Да търсим важните неща в живота.... 

1 коментар:

  1. Цветно и радостно! Виж колко прекрасен изглежда картонът от 4-та снимка преди изрязването на сърцата - цяла картина, следващия път можете да направите и една такава :)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...