28 март 2015

Три чифта рози - дантелени обици

   Привет, днес ще ви покажа в няколко снимки,  как да си направите красиви обици от памучна дантела във формата на роза. Вече е пролет и цветните аксесоари са ми много присърце.
Нужните материали са: 
  1. памучна дантела 
  2. игла и конец с подходящ цвят
  3. бижутерски капачета
  4. мъниста
  5. бижутерски игли
  6. бижутерски кукучки Обикновено една роза правя от 25см, дантела, но ако дантелата е по-широка и дебела цветчетата стават бурни и тогава се налага да намаля дължината на лентата.

Първоначално двата краища на дантелата там където са отрязани леко ги намазвам с прозрачно лепило което ги затваря напълно да не се разпадат при носене. 
След това замотавам единият край и го пришивам в горната част. 

Листенцата на цветенцето се получат от плуха  нагъната дантела, за да задържа всяка плуха на място я пришивам.

В края на готовата роза също прегъвам дантелата така, че да не се вижда незачистеният край, и така получавам  последното листо.

Слагам в средата на цветето бижутерската игла и пробождам през цялата роза.


Разтварям капачето и намествам розата в него. След това го притискам, изкривявам ушенце в бижутерската игла точно над капачето и закачвам кукичката.
Тъмните, червените и бели розички не се различават в начина на изработка а само във вида дантела и вида на капачетата.                                                             Обичките заминаха за България преди няколко дни.
Когато ги пращах минах през едно шивашко магазинче и открих нова колекция интересни дантели в доста забавни цветове. Може би следващото ми минаване от там ще е да си избера някои от тях.

Приятен ден скъпи дами.
Останете с мен и Страната отвъд дъгата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...