30 ноември 2018

Природна декорация в бохемски стил


Здравейте приятели, ако харесвате зимата и обичате лесната и нежна декорация, то днес сте на точното място.
Аз все по често избирам за украса на дома ми клонче папрат, венец от брезови клонки или само рисунка с флорални елементи.

Не харесвам  зимни декорации из магазините струват ми се кичозни и прекалено лъскави, да не кажа пластмасови.
Предпочитам да ида на разходка с кошница в ръка и да събера изпадалите след бурите клончета от близката брезова горичка. Вечерите прекарвам в правене на венци. Когато клончетата са мокри се извиват по-добре, за това ако решите да пробвате да направите венец, оставете  клончетата до последно на хладно и мокро място. 


Този път когато събирахме с момичетата и Емил клонки открихме чудесни дебели клончета със интересна шарка. Решихме да направим красиви бохемски висулки за стена. 
Знаете ли, че Бохемия е на територията на Чехия? А преди да се нарекат бохеми, са били келти. Малко поспорихме с Вярка как да се наричат тези украси, келтски или бохемски. :) 
Напоследък те са много модерни и на изискват никакви специални материали.
Стига да имате клонки, камъчета, шишарки и хубава връвчица. 
В нашият случай и няколко клечки от сладолед. 
Тях залепихме с лепило на ацетонова основа клечките за сладолед в фигурки звездички. После ползвах ефекта на рисуване със суха четка за да ги направя звездичките полубели. 
Другото е лесно, само завързахме звездичките, клонките, шишарките и панделките на дебелата пръчка. 
За да държи добре в двата края на пръчката има дупчици и през тях минава въженцето на което виси декорацията, то е малко по-дебело конопено въженце от това което сме ползвали за висването на шишарките и звездичките. 


Лек ден от мен. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...