15 май 2011

Какво с тези черупки

Сега когато пролетта е напълно разцъфнала, прекарваме все повече време в градината.

Под всички храсти непрекъснато откриваме празни черупки от охлювчета.

И какво с тях, украсихме алпинеума ни, и още остана. Ето една идея отново за рамка.

Какво е нежно: Стар картон, две деца които да пратите на лов за охлюви и стара тарелка от тези в които слагат какви ли не неща в супермаркетите, темперни бои, намачкана амбалажна хартия и пистолет за топъл силикон.
От стария картон се изразява кръгла рамка, големината е според това колко черупки имате, предполагам че същото може да се направи с мидени за онези от вас които са близо до морето едва ли ще e проблем... Ние залепихме охлювчетата заедно с Верето върху рамката аз изстисках достатъчно от топлия силикон и след това тя започна да ги реди... на снимчицата добре се вижда защото още не е сложена последната черупчица.

Рисунката от долу е направена супер лесно, от тарелката се изразяват листенца, на мястото на което са жилките на листото се притиска и след това детенцето намазва с темперна боя и отпечатва. Цветчетата са мацани с пръстчета, върху намачканата амбалажна хартия. В Крокотак вече има писано за това, пускам линка към статията. http://krokotak.com/2010/01/pop-art-kartitchka-sas-sartsa-v-stil-uorhol/

Рамката и рисунката се прилепват една към друга и украсата за входната врата към градината е готова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...