13 май 2015

Зелени обици от плат... и гривнички с панделка.
Понякога се случва да видим нещо из нета... и съвсем случайно да споделим, че ни харесва.
Ето така възникнаха обиците, преди време една моя, мила приятелка видяла това колие и ми писа, че много я е впечатлило... 

Ден след това и писах, че имам същите капачета и че ще съм щастлива да и пратя поне обици, бих и направила и колието, но тогава имах само две такива капачета. Към обиците и нанизах малка гривна с панделка.
Ако ви е интересно как изработите такива обици разгледайте снимките.

Нужни са две бижутерски игли, две капачета, тюл с ширина 5см. и две малки мъниста, бижутерски клещи резачки, бижутерски клещи с кръгли рамена, игла и конец.  

Нагънах плата, експериментирам с гънките, с игла и конец приших крайчето за да придам форма на цветето. Нанизах на бижутерската игла мънистото и го прокарах през плата и през капачето. 
Извих игличката и направих ушенце, ако иглата е по-дълга от желаното, отрязвам излишъка.


На еластична връвчица нанизах мъниста и на мястото на възела сложих панделка. Направих три шарени гривни които са много пролетни. Ако искате да видите по-подробно как се прави това минете през тази публикация. Приятен ден от мен.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...