25 октомври 2011

Фенерчета, или как започнахме през август и довършихме сега.





Днешната история е малко тъжна, може би защото малкото Дари е леко настинала, или може би защото цял ден вали... или просто защото вече няма и следа от лято.


Тази година ни очакваше пътуване до родината, но не се осъществи.
Момичетата като, че по-леко го понесоха от мен при все, че лятото беше така дъждовно. Но, те успяваха да измислят пакости така се забавляваха.
В слънчевите дни рисувахме на вън.  А в мокрите дни решихме да направим: Цветни буркани или августовски приготовления за Хелоуин.    


Определено всичките ни занимания са за да се веселим.... и им става мило да споделя с вас, тези мигове на усмивки и творчество.









   До преди няколко дни обаче, си бяхме само с бурканчетата. За мен е доста трудно да извия тези дръжки, затова връчихме клещите и твърдата тел на тати.




И все пак фенерчета, свещничета и мъничко пламъче... всичко това ми напомня за близките, за ония които са така далече и за ония които някога вече няма да мога видя....
В Чехия наричат Вси Светии  - Душички, точно тогава празнуват единствената си в годината задушница.





Eй, така всичко си има своя дъжд... но, нали знаете, че за да има дъга трябва и да завали. Дано не съм ви намокрила много, с мъничките си капчици тъга.  Лека и уютна вечер, от другата страна на дъгата.

3 коментара:

  1. Да бъде светлина в душите ви!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Ооо колко мило!Нали знаеш, най-малкото пламъче дава светлина.А колко е тя по силна когато тъмнината е голяма!Не тъжи...погледни във светлината!

    ОтговорИзтриване
  3. Вие сте мили момичета. Благодаря, за светлинката.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...