02 август 2012

Плодови ледчета


          Привет.

   Може би тази идея вече я има из нашенските блогове, но тъй като жегата е непогазима... реших че е редно да ви споделя това дори с риск да се повторя. Изключително актуална и обичана от нас напитка е, медената лимонада. Лесна е, здравословна е, и освен това не е нужно нищо повече от два лимона, няколко лъжички мед и вода. Всичко се миксира на вкус, ние си падаме по киселите работи, та колкото повече лимони толкова по-добре.



  Най-важното което обаче обичат децата ми в цялата церемония са ледчетата, представяте ли си какво е за едно тукашно дете кубчето лед. Та нали при нас няма истински горещини, най- високата лятна температура е 32С, рядко се налага дребните да пият нещо студено.

   А моите малки момичета в България луднаха... ЖЕГА. Дари не знаеше какво означава тази дума, и никога не беше имала истински сандали. Странно нали... детство без горещи вечери, и нажежен прахоляк, без топли вирчета в реката, и без шумотевицата на тумба прегряли и развеселени деца.
 Та да не се отклонявам, ледчето е голямо приключение. Може да се топи, може да се държи, а всъщност е вода. А още по-важно става когато в него заключим плодче, и когато топлите ръчички горят от нетърпение да си го пуснат в медената лимонада.


За плодовите ледчета е нужно,( за лимодата е ясно от по-горе )
Листенца маточина
Малини
Нектарики
Пъпеш
Формичка за лед... и вода

После остава всичко да се поднесе в някоя тъничка стъклена чашка със симпатично столче, и гледайте сайр. Нетърпението ли убиваше котката или любопитсвото? Ха, в нашия случай нетърпението ликвидира лимонадата.

   Прекрасни поздрави от мен, скъпи гости и читатели.
Радвам се, че сте си мислили за нас, през времето в което ние имахме горещи вечери, топли вирчета в река Ботуня и пискливи голи деца в горещия прахоляк.
Ако още не чудите с какво да изгоните жегата, пробвайте с киселото. Моята баба правеше разхладителен летен таратор само с краставици, копър, чесън и вода с оцет.
Но, да ви предупредя въпреки, че много си падаме по лимони, ще ви пишем само шарени и сладки работи тези дни.






4 коментара:

  1. Добре сте се забавлявали и разхладили:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, ледчетата бяха хита на нашето лято в България.

      Изтриване
  2. +udesna ideya za plodovi led4eta...Mnogo mi haresa i oste dnes ste probvam s moite mal4ugani. Blagodarya vi.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ДОбре дошли, при нас Севим Сали. Ще се радвам на всяко ваше ново гостуване.

      Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...