07 декември 2012

Чешки зимни къщички - Winter Templates

Привет скъпи приятели.
Иска ми се да ви разкажа приказка в картини. 
Там където с най-гъстото сито зимата пресява снега, a под дебелите си гугли всички покриви въздишат.
Taм където в топлите домове домакините вече пекат ванилкови рохлички, златисти пернички, и линецке лепени бисквити.    А над всичко се носи онази чудесна песен ... 

 Pár havraních copánků... na... na... naaaa... 




Тези шаблони нарисувах с идеята да изрежа прозорчетата им и да ги подредя на прозорците. 
Първоначално мислех да е само църквичка и няколко къщички. Но се отплеснах, и прекарах вместо 15 минути, близо два часа в рисуването им. 



Много са ми любими чешките роубенки. И затова ви пускам и тези рисунки, въпреки че нямат нищо общо с Коледа. Освен, ако не броим това, че създават особена атмосфера с вида през зимата.  Ето ви една позната песничка изпята отново от Karel Gott, на фона на тези къщички.







Все още не съм се отказала от идеята да изрежа прозорчетата им внимателно с макетно ножче, и да ги сложа на прозорците. Децата дари дадоха идея да ги оцветят преди това. 
ТУК можете да видите миналогодишните коледни крилца и еленчета, и още една песен на Карел Гот. Аз много го харесвам има изразителен ясен глас и сега пред празниците почти непрекъснато слушаме неговите коледи - чешки коледни песни. 


За да запишете картинките стига да кликнете върху тях, за по-малките дечица спокойно може да се ползват за рисунки за оцветяване. 

Приказен ден от мен, и сто и един снежни поздрава. 





6 коментара:

  1. Страхотни са, благодаря ти че ги споделяш с нас.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много... споделям и се радвам, че ми идвате на гости. Бухалчето в много сладко искам и аз такива за украса.

      Изтриване
  2. Благодаря и аз за споделените картинки! Това с изрязаните прозорци ми харесва - представям си ги я на прозореца, я на буркан, а в прозорчетата блещука светлина :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Идеята е чудесна, мисля да пробваме с буркана. Благодаря.

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Много мил коментар. Благодаря... обичам тукашните къщички било то коледни от медено тесто или истински от дърво и покрити със сняг покривчета.

      Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...