03 август 2013

Урок... обици с панделки



Преди време обещах да пусна урока за направата на тези обици. Наистина едва ли някой е опрял точно до моите аматорски съвети. Снимките обаче продължаваха кротичко да чакат удобен момент да бъдат споделени, един ден когато имам време.








Нужните материали са:
Тънка сатенена лентичка - размер 0.4см на широчина и от 20см до 30см на дължина в зависимост от това колко искате да бъде надиплена.
Две кореспондиращи по цвят мъниста - голямото с размр 1см малкото 0,5см
Две бижутерски иглички.
Запалка
Клещи и кукички за обици.



Крайчето на панделката задължително леко се стопява на пламък за да не се разбрида.
След това надяваме на игличката мънистото и след него започваме да редуваме панделкита като правим ушенца.




Ако игличката не минава през плата леко преди това  може сатенената панделка да се центрира с обикновена игла за да мине бижутерската по-лесно. Така се избягва излишното изтегляне на нишки от панделката.



































Панделката  се редува докато свърши. Ушенцата които се образуват може да се еднакви по размер или да се увеличават съотвенотно намаляват по размер и така да отразават вашия собствен вариант на обиците.
Края предварително подпъхваме навътре за да не стърчи при завършватото ушенце.


След това идва ред на горното мънисто което задържа пандеката на място.
Когато и то сложено остава да се направи ухо на бижутерската игличка и да се качат обичките за кукучките.
Бързо и много ефектно... не съм пробвала с три мъниста,  мисля че няма да е лошо да речем, след панделката вместо едно кацнат две мънистенца като последното е най-малко от всички.

Прекрасен летен ден от мен.




1 коментар:

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...