05 август 2013

Шеговита украса от ролки тоалетна хартия - Funny decoration of empty toilet paper rolls

 

Привет на всички които лятото скучаят и са готови да се вспуснат е весели занимания за малки и големи.

Знаете отпреди, че непрекъснато събираме ролките от тоалетна хартия.
Вече си направихме няколко проекта с тях, но днешния е вдъхновен от едно сърце което видях в този блог. Публикацията първоначално я намерих на словашки, и след това видях, че източника е напълно различен и е този покоряващ сърцето сватбен блогЗа мен е важно от време на време да правя почистване на всичките събрани материали защото определено не искам да бъде залята от празни ролки, от купчина капачета от  маркери, и клечки от сладолед когато влизам в килера си. 
Днешната интерпретация е напълно подходяща за неопределен брой празни ролки, при мен беше необходимо да използвам всичките до една, за да отворя място за нови.


  


Напълно според очакванията децата се включиха с ентусиазъм и желание да направим нещо ново. И след като минахме през варианта сърце се спряхме на друг знак. 
За да категоризираме формата ползвахме голям картон на които нарисувахме контура с молив.


Заехме се с оцветяването, ползвахме акрилни бои и четки с плосък косъм.
След един ден всички ролки бяха сухи и дойде време да ги налепим една за друга. 

Ползвахме лепило за хартия тип C 200 което става прозрачно след като изсъхне.
За да придържаме ролките една към друга се върнахме на този трик с щипките от черния венец.
След като всичко добре залепна и изсъхна, аз минах венеца с черна акрилна боя от цялата му външна страна, за така подчертая формата      
Много преди да почнем да правим венеца вече знаехме къде ще стои, и мястото беше точно като за него. Имаше в горната част някаква празнина която някак не ми даваше покой. 
И разбира се доста бързо беше запълнена с две малки пирончета в стената.  Сега надявам се да сте близо до отговора защо нашата украса е шеговита.
Мястото където е закачен е означено с ОО , формата и идеята развеселява всеки път нас момичетата. 
                          
Цялата тази дандания, ще е ясна само на вас сега и само заради българския език, които за пореден път ни дава повод да мислим различно. 

Приятен ден и надявам се да сте се усмихнали или ако не това поне да съм ви дала малко време в което да се почувствате някъде другаде, някъде където никога не сте били.
Поздрави. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...