19 август 2013

Градински тотеми - Garden totems




Привет от нас, с едно типично лятно предложение.

Прекарваме много време в градината, там ярките цветове никак не ни липсват, ала ние копнеем за късче самобитно изкуство сред цветята. Затова просто направихме тези цветни, различни и много детски тотеми.

За този проект ще са нужни:

Няколко летви
Четки
Акрилни бои
Перманентни маркери
Безцветен лак спрей
Подложка от картон на която децата да рисуват свободно.

Първоначално си мислех, че след като е тотем трябва да намерим кръгли дебели клони, но това не се оказа така лесна задача. Защото освен, че трябваше да се дълги, дебели, беше наложително и да прави, гладки и без излишни разклонения.
Така реших този път основата да е летви.  Това определено много улесни децата.



Меките четки не влязоха в употреба, само тези които бяха плоски и с твърд косъм се включиха.
Мисля, че скоро време трябва да подменя всички четки, в най-добрия случай ще чакам Дядо Коледа да го направи.








Вярно е, че цветовете на акрилните ни бои са малко ограничени, и затова ще трябва да пиша на до Лапландия.
Изобщо тази година имам големи очаквания, съвсем добросърдечно съм решила да драсна ред, два и за личното ми дългогодишно желаниe - старинно пиано. Я ме чул, я не... за четките обаче няма как да не се отзове. Представете ли си трите ние без свястна четка, няма как да ни забрави. Че как иначе ще си нарисуваме дъгата в Страната отвъд дъгата.



Между другото за да върви по-бързо работа и да съхнат боите включих сешоара на ниска степен. Децата са нетърпеливи напоследък, а майка им също.



Последните довършителни щрихи с маркер, кой каквото си може.
























После безцветен лак, за да издържат тотемите на дъждовете, които между другото днес не спират. Всъщност вече съм напълно сигурна, че дъждовното време е много плодотворно за действащите лица от блога Страната отвъд дъгата.

Когато грее слънце имам две полуголи, пепеляви, намазани с малини муцунки които не се прибират у дома дори за обяд, ала когато вали имам малки сръчни художнички.
Двете крайности са абсолютно необходими за благополучието на калпазанките, за спокойствието на родителите им.


Така за край ви казвам не преставайте да рисувате, да свирите, да пишете и да се смеете и да мечтите защото това е крайно наложително за благополучието на всички край вас и за самите вас.

Чудесен ден.







2 коментара:

  1. Иве, имах нужда от напомняне за цветната страна на живота :) Много живописно описание на твоите сладки калпазанки - представих си ги :) Продължавайте все така да се усмихвате и да ни усмихвате нас. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. От всичко най-много ме впечатли беглото споменаване на пианото :) Не, не съм права - тотемите така естествено изглеждат в градината! Забавлявайте се колкото може повече!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...