21 ноември 2013

Бонбонени снежни топчици


   Привет пак на вълна бонбони... с предложение една бърза и много вкусна рецепта, която е идеална за приготвяне с малки помощници.

Необходимите продукти са:
  1. една кутия подсладено кондензирано мляко 397гр.
  2. 200 грама кокосови срърготини
  3. лешници
Забъркваме в кондезираното мляко с кокосовите стърготини. С лъжица се гребва малко от сместа и прави от нея топчица.

Тестенцето е лепкаво и за да не се лепи по ръчичките на децата предварително им давам в шепичката малко кокос и след това слагам там от сместа. Така хем правят красиво топче, хем не се мият след всяко.
Лешничето идва след това... едно в топченцата, едно в устата... затова обикновено купувам големи опаковки от 750 грама защото за да стигне трябва да остане.

Тях предварително може да си ги изпечете до златисто или да ги сварите, обелите и подсушите. Ние ги слагаме напълно без никакви приготовления... защото са хрупкави и обичаме натуралния им вкус.
Последно бонбончетата се овалват в стърготини и се прибират на хладно.

Из нета се намират различни рецепти под името домашно Рафаело, тази рецепта я знам от колежки и не я заменям за друга защото е много, много лесна и бърза за правене.Тези топчици нямат голяма трайност затова не се бавим, а ги почваме още на същия ден.


Сладурски ден от нас. 


1 коментар:

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...