18 март 2014

Цветя от плат


Това кръгличко, меко цвете да е само брошка или просто възглавничка за кукли. Достатъчно лесно за изработка за да го направи от началото до края съвсем самичко детенце. 


Необходимо е само: 
 1. плат
 2. конци
 3. вата или памук за пълнеж
 4. копчета 
 5. филц


За шаблон детенцето може да ползва чиния или чашка. С креда се очертава кръгче върху плата и след това се изрязва. 
Конеца се надява от две ( за да не се издява)  и след това с бод-торпоска започва да се шие по края на кръгчето от плат. Когато целия кръг е обточен  от вътре поставяме ватата.И придърпваме двата края на конеца, за да се образува бухча.
Конеца се завързва и така затягаме бухчата. Надяваме нов конец отново от две и бодем от долу, издърпваме конеца обточваме цветето като леко стягаме конеца и пак бодем от долу и пак стягаме. От пристягането се получават листенцата на цветето.За край в средата пришиваме копче за тичинка.За да зачистим задната страна на цветенцето слагаме кръгче от филц.Приятни цветни мигове скъпи гости на Страната отвъд дъгата.


1 коментар:

 1. Hi Iva, this is a lovely project for chidren and a great incentive to start sewing! Thanks for visiting my blog and for the kind comment! Thanks for sharing this great tutorial!
  Have a fabulous day and week!
  Hugs from Portugal,
  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...