04 април 2014

Тайната роза - обици от плат - Fabric earrings

















































Има места и хора които винаги ще ме докосват.
Дори не помня как Тя ме е открила... знам, само че един ден писа под една моя приказка. Тази приказка още я няма тук... тя е посветена на едно пеперудено дете което отлетя.

После закриха местенцето което ни свърза, с това изчезна и коментара... остана приказката и Тайната роза.
Меги, надявам се да са ти харесат, другата седмица ще лятят към теб. 


























































Не обичам да правя два еднакви чифта обици, така хората на които те са подарени имат част от моя свят без то да се повтаря. Ако все пак обиците са ви харесали може да си направите подобни. Те са изработени от дълги ленти шифон. нужно е още само конец, игла, мъниста и малко време, бижутерски игли и клещи.
Шифонената лента е прегъната по цялата си дължина от две. В  разръфания край шия с бод тропоска минавам цялата лента. След това леко набирам шифона, повече в единия край който служи за вътрешен и за началото на пъпката-роза.






















Конеца не изваждам от иглата дори когато набирам, така ми е по-лесно след това да фиксирам цветето в желаната форма. Шия с малки бодове само в горната част при тропоската.






















На края доукрасявам с малки мъниста, като тях пръснах върху цялото цвете.





За да не ползвам готови капачета за обици, намотах тел, така скривам тропоската и фиксиращите бодове. Преди да намотая телта във всяка обица съм сложила по една бижутерска игла.








Прекрасен ден от мен.

Публикацията е споделена в: http://www.carolynshomework.com/

homework: creative inspiration for home and life

2 коментара:

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...