27 септември 2014

НЛО от хартиени чинии


  Бърз извънреден репортаж от местопроизшествието: 

Днес към 15 часа в есенната градина  на Страната отвъд дъгата, кацнаха три неидентифицирани летящи обекта. 

 НЛО са били забелязани, най напред да извърват непозволени маневри над близката борова горичка, а не след дълго без предупреждение са кацнали  на частната територия на Страната. 

Местните жители веднага осъществили контакт с приятелски настроените зелени човечета. За повече подробности ще бъдете информирани във вечерната ни емисия. В момента  наш екип лично е на мястото да провери подаденият сигнал за близки срещи от третия вид.  


   Привет от мен, Верето и Дари ако сме ви разсмели то, сте попаднали на най-цветното място за децата и сръчни родители. 
Грабвайте далекогледа и ни бъдете виртуални гости под дъгата и вижте как нашата експертна група днес организира едно цветно занимание от хартиени чинии.
Нужните материали са:

 1. хартиени чинии
 2. бои
 3. маркери
 4. лепило за хартия
 5. пистолет с горещ силикон
 6. брокат
 7. мъниста
 8. пластмасови капачки
 9. шнур
 10. празни ролки от тоалетна хартия
 11. креп хартия 
 12. ножицаЦялата идея много се хареса на момичетата и не само на тях, днес в нашия проект се включи и татко с нова интересна идея за летяща чиния. Разбира се Верето и Дарина веднага подхванаха боята, брокатите и лепилото. 
За изобретателните татковци, обаче препоръчваме ножицата. Една от чините се нарязва до вътрешния кръг на осем места.  Леко се подгъва и залепва всеки рез един към друг. Помогнете си за захващането със щипки, както ние го направихме. 

Долната чиния е нарязана съвсем малко по краищата на чинията, колкото да може те да се подгънат навътре и да служат за дъно на обекта. 
С горещ силикон на тази чиния са залепени пластмасови капачки, за да служат за двигатели. В горната част от капачка на дезодорант  правим люка на летящата чиния. 
От малки капачки местата за зелените човечета. С черен маркер украсяваме. 


И докато едната чиния почти е на привършване момичетата украсяват своите с брокатени прашинки. За да могат да летят в люка правим малка дупка, слагаме шнур със завързано мънисто, за да държи добре. И прилепваме люка за чинията. 
След това от друга цветна чиния правим дъното, за което лепим с лепило за хартия цветните ленти от креп хартия. 


Резултата е, че малко след като привършихме проекта, трите обекта поеха към градината, за да бъдат изпробван свободния им летеж. 

За по любознателните малки творци и предлагаме една графа за разпознаване на НЛО -та. :) 


                                                    Източник на снимката. 


Шарен ден от зелените човечета. 
:) 
2 коментара:

 1. Ама наистина е най-цветното място! Невероятни идеи, много е забавно при вас!

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря, много си мила. Дечицата имам вече много свои забавления, но продължават да обичат да творят и да мечтаят в цветовете на дъгата. Позрави. Ива.

  ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...