15 декември 2015

Коледни ангели от дървоПривет предколедно отвъд дъгата. Тази година снежеца ни вали всяка нощ, а рано се стопява. Никак не е лошо така, но не караме шейни по хълма, а си стоим у дома, защото сме хремави и пием чай от шипки.

И въпреки, че може би не се очертава Бяла Коледа, ние си спретнахме бели ангели от насечени дърва за огрев.

Тази година учениците от училището на Верето реализираха тази чудесна идея и бях много щастлива да видя техните ангелчета кацнали на стълбището на училището. С моите децата решихме, че ще е чудесно да си направим и за дома такива точно пред празниците.
И така хремави или не, днес беше творчески ден за момичетата.Нужни материали са:

  1. насечени дърва за огрев 
  2. бяла акрилна боя за боядисване на телцата
  3. картон за крилата и звездичите на челото
  4. полистиренови топчици за главичките
  5. връвчици
  6. вата или памук
  7. маркери
  8. рапиди и отверка 
  9. пистолет за горещ силикон
  10. две непослушни деца :) 

Първо нарязахме крилата от картон, децата ги украсиха както решиха за добре от едната страна, а от другата ги боядисахме с бяла акрилна боя.


Аз минах на две на три дървото с боята, не исках да бъде цялото покрито с боя, би изчезнах хубавият натурален ефект на истинско дърво.
 Момичетата си нарисуваха личица на топчетата от полистирен.
 Аз се заех с рапидите, завих ги в дървото и така се образуваха вратлета на англечетата.На горната част на рапидата залепихме главичките, като ползвахме вата за коса.
Изработихме си картонени звездички и ги украсихме с брокат и цветни лъскави маркери. Отнесохме ангелчетата пред вратата на нашите съседи, децата искаха да ги изненадат като си дойдат. Не зная, как бихте реагирали вие, но аз бих много се зарадвала, ако открия такъв подарък пред дома си. 

Весели предпразнични дни от мен, Верето и Дари. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...