20 февруари 2018

Мартенски вестителки


Уж февруари е кратък месец, пък като застудее и защипе по бузите край няма.
Седим вечер на топло и си разказваме истории за Баба Марта. Иска ни се да дойде по-бързо и да цъфнат кокичетата.
Момичета имат една фантазия такава цветна, и почват да ме питат: Защо се казва Марта?  Какво носи за облекло Баба Марта? Къде живее? Каква е била като млада?
Е, аз не знам всички отговори, даже никак не ги знам, възрастните знаят много по-малко неща от децата, но съм хитра. Казвам им, много питате, я вземете си я нарисувайте, или направете от хартия. Ето как възникнаха Мартенските момичета, или Каква беше Баба Марта, преди да стане Баба. :)


За момичетата от хартия са ви нужни само :
 • лепило
 • ножичка
 • бял картон
 • цветна хартия -червена
 • цветни маркери- червен
 • молив

На червената хартия нарисуваха заврънкулка, може да е кръг, елипса, но малко я закривиха.

 
После изрязаха формата по контура.


За да я украсят направиха по цялата външна линия мини формички.Виждат се на снимката, триъгълничета, кръгчета, неправилни форми, и всяко от тях номерираха с молив, за да се знае къде е местенцето му, като го връщат.
Залепиха основната форма на листа и към всяко прозорче залепиха в противоположната страна неговота изрязана, номерирана формичка. 
В белите поленца украсиха с червен маркер. 

Дорисуваха лица, коси и дългите ръце на Баба Марта която стига с тях по дърветата за да закача мартеници на птичките. 
:)Толкова от нас, пробвайте и вие да си направите такива вестителки. 

Сигурно се чудите какво прави Емил докато ние, творим.. Рисува. където си хареса.
:) 


2 коментара:

 1. Снежинка Вакрилова25 февруари 2018 г. в 22:52

  Не спирам да ви се възхищавам - и на Вас, и на малките. Те са така мили в старанието и вдъхновението си, затова и творбите им са очарователни. Споделям страстта ви да създавате неща заедно с тях, и на мен това ми е любимо занимание, и вярвам ще се съгласите, че човек никога не знае кой на кого дава повече - големият на малките или обратно... Желая ви здраве и много свободни часове да се отдавате на нещата, които обичате :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря за милите слова, наистина никога не се знае кое е първоначалното идеята на малките или по ясната представа, че може да осъществим. Обикновено имат 1001 идеи, но не става всичко да се направи... но да се черпа от тях може до безкрайност. Пожелавам ви цветен ден.

   Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...