22 октомври 2011

Хелоуинска украса - Призрачета от отпечатани детски крачета








   Здравейте, преди нашия разказ да ви развесели,  искам да ви кажа, че не задължително да правите това у дома стига да не искате. Но, ако решите да се позабавлявате, децата ви ще са на седмото небе. Изобщо историята много прилича на това

Нужните материали са: две деца, ( може и едно когато няма как) боя за ръчички цвят бял, два черни дебели картона, и цяла купчина черни тънки листа( за тях ще добавя че сме ги събрали от магазин LIDL защото точно тези симпатични листа ползват да слагат между отделните стръкове домати, а ние си падаме по ползването на непотребни неща), ножичка, конец по-дебел от прежда, тиксо, няколко дървени шиша. 

Етап първи: децата правят веселбата и призрачетата с крачета.  



















Етап втори: голямото къпане, и голямото чистене.


Етап трети: отпечатъците се режат. Верето е по тази част.








Етап четвърти: на другия ден, призрачетата да оживеят. Идват очичките и устичките.  




 Дари къде драска къде, слиза за други игри.




 Моля, моля и аз нарисувах два, тези с кривите физиономии. Нещо не се хареса на децата и те не последваха примера ми




Готовите духове, са приготвени за лепене. Тази част я изпълниха децата с тати докато  аз готвех, а фотоапарата  беше със изтощена батерия. Така, че снимки няма.


  Но, пък ще ви обясня как става, на задната страна на призраците се слага конец и се прилепва с тиксото. Така става гирляндата.  Призрачетата изрязани от картон, обаче не са за нея, а са украса на саксите ми. Те са твърди и прилепени за дървени шишчета, супер добре стоят и плашат.






Гирляндата е над парното на пердето, закачили сме я с малки безопасни иглички и малките духчета нон стоп мърдат, а особено весела от това е Даринка.










Лек ден и весела събота от нас.

5 коментара:

  1. Изглежда много сте се забавлявали :)
    Пиши ми на мейла :)

    ОтговорИзтриване
  2. Хахаха, тези призраци ги видях вчера в профила на крокотак във Фейсбук и се чудех, защо и с тях не участваш при нас. Голяма веселба е паднала-убедена съм. Аз така се смях и забавлявах само от снимките :)) Благодаря ти пак, че споделяш с нас уникалните си идеи!!!
    А относно предизвикателството-всички участват с проекти по зададената тема, накрая се избира победител и получава ваучер за закупуване на хоби материали в онлайн магазинчето на Хобисимо: http://www.hobbisimo.com

    ОтговорИзтриване
  3. Това се казва забава :) Прекрасни са малките госпожици! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Много сладурски картички!! Има специални предизвикателства за малки дечица-може там да участвате: при Малките Картичкофурии, ако желаете: http://cardsaddictedkids.blogspot.com/ :)А относно творбите-не винаги трябва да се правят картички-в повечето случаи се казват проекти и в зависимост от заданието, който както го интерпретира, може да направи различни нещица. Вашите творби са страхотни! Освен това при Хобисимо се предлагат и други нещица-не само за картички; рамки за декориране, за рисуване върху стъкло, филц, боички, акварелни моливи и други джаджи, които може да се използват не само за картички :). Надявам се занапред да ви засичам по Предизвикателства :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятен творчески тандем..Малките боси крачета са сътворили страхотни духчета. Представяих си каква веселба е било и какво чистене е имало след това..Винаги си заслужава..
    Ще се радвам много да ви срещаме и по други предизвикателства..
    Боооооо :)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...