04 ноември 2011

Мини градина с мъх и къщичка за феи


   Когато минеш край нашата портичка и ще я видиш. Всяка вечер те чакаме, може би идваш тогава, или само прелиташ наблизо. Когато минеш край трите бора, нали знаеш преди ти казвах, че единия е с прекършен връх заради лятната буря... просто за миг спри и виж какво приготвихме за теб Мъничка Фейо. 

    Беше в един от ония мокри дни в които, облаците плуват по земята. А в малките процепи цял ден капе утринната роса... всички листа трептят и вярват в Слънцето, въпреки, че не са го виждали.



А децата стъпват в мъха по-тихи от самодиви, но по-шарени от летени балони. Знаят тайните пътеки и знаят къде спят шишарките.




Ръчичките им мръзнат, нослетата им смъркат. А лопатките копаят и сипват в сивия и пробит като есенно небе, леген.




Понякога са много упорити и сръчни, а друг път ревливи, но обикновено са само деца.




Умеят да редят пъзел, и обичат да събират съкровища.




Една шишарка е по-ценна от парченце шоколад, и слава Богу...




За да не се объркаш Мъничка Фейо, ти подредиха пътечка от бели камъчета.




Чудно е да си само на 4г. или на почти 2г. и да имаш силата да посадиш сам дърво.






А какво е да имаш цяла гора?




И мъничка къщичка в нея? Когато един ден се умориш, не се колебай, ела.
Веренцето и Даренцето те очакват всеки ден.



Когато един ден, малката фея дойде, остави в къщичката малко сърцевидно листо и парченце прозрачна  слюда. Верето реши, че оставила част то крехкото си крило и сега спи с него под възглавницата си. Дарето без да иска го раздели на още малки прозрачни вълшебства и за малко да изгуби едното от тях... Странно, но то стана невидимо когато падна в тревата, може би все пак е крило на фея.

Лесно е да си щастлив, когато вярваш. Аз вярвам в приказки, а вие? 

8 коментара:

  1. Иве,така интересно поднесени,едва ли ще има някой който да не повярва в приказки!Страхотни сте!А градинката с къщичката е просто вълшебна!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей! За пръв път идвам в твоята страна, но пък какъв път! Разказът ти е вълшебен и съм сигурна, че феята ще дойде при малките съкровища и красивата къщичка, която са и направили. Аз вярвам в приказки, но ако има някой, който не вярва, то твоята история със сигурност ще промени това. Продължавай да твориш магии:)))
    Надя

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета много сте мили... Бейко,благодаря когато пораснем и все забравяме колко е лесно да си дете... забравяме и колко силно тогава желаем да станем големи... а сега като сме големи имам чувството вече въобще не знаем какво искаме... и всичко ни се струва трудно. Е, така ми ще нещата да са прости и лесни.

    Привет Наде, добре дошла... силно се надявам да останеш за мъничко из нашите ширини... където не веднъж са идвали феи, и не само те...Постепенно ще пускам по една две приказки на сезон... защото те са така тематично оформени. Знаеш ли провокира много любопитната ми душа... Разкажи ни как ни откри?

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесни забавления за децата, па макар и в мрачен ден! Ужасно бих искала да отгледам децата си в къща именно заради двора и чудесата, които той предлага, но явно ще е в друг живот:)
    Големи сладуранки са твоите феи!

    ОтговорИзтриване
  5. Traiana, нищо не трябва да чака. Всичко може да е сега... Погледни за миг нагоре и виж, колко е малко е нужно за едно дете... стар леген, няколко клонки, не ти нужна къща нито двор...само разходка до парка. Всеки ден е възможност, а всяка усмивка е небесна искрица.

    ОтговорИзтриване
  6. Ива, къщичката с градинка за феи е толкова топла, толкова уютна! Не знам защо навремето правехме само летни къщички за феи, като че ли те през зимата спят зимен сън:) А като гледах снимките така ми се искаше да нацелувам сладките малки пръстчета, през ръкавичките даже!
    До скоро! Пожелавам ви много любов и много радост в есенното ви селце!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотен приказен свят! Бих останала там завинаги...

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотен приказен свят! Бих се заселила там с удоволствие...

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...