07 ноември 2011

Сладурската възглавничка или какво е нужно на едно дете

   
   Замисляли, сте се колко цвята има в една усмивка? Може би има жълто като слънчев ден в средата на юни или пък има зелено като разлюляно поле от детелини. А може би има и бяло като облачета-агънца, забързали се през небето.
Ако ви кажа, че една усмивка е по-сладка от захарен памук и по-шарена от дъга сигурно ще се засмеете нали... Всъщност точно това искам. Една усмивка повече днес.



   Нужните материали за по-горната усмивка са: бял плат, цветен филц, памучна дантела, умалели рокли с весел цвят, лист хартия за да си нарисувате собствен проект на къщички... как можах да забравя дузина копчета. 
   Днешната възглавничка е предпоследна от редичката за креватчето на Дари




   Първоначално Верето ми нарисува птички за нея. Те се оказаха доста дребни защото беше рисувала на А4 и макар, че са наистина бяха много весели птичета, останаха за следващата, последна малка възглавничка от редичката.




Моля да ме вините за бъркотията, почна ли да режа и кроя се самозабравям.






    Няма да се впускам в излишни обяснения. Интересното е, че стана абсолютна любимка на децата. Още докато кроях, ме наобиколиха и почна едно ровене из копчетата, и парцалчетата. Когато беше почти готова Веренцето ме помоли да добавя едно сърце на  розовата къщичка ( ако се вгледате то не в първоначалния план :)  ) това по причина, че розовата била лично нейна.




   Нали при нас все едно такова английско време, нямаше как трябваха ми кривнали пушещи коминчета и дъждовни облачета. Върху обикновена памучна лентичка написах Сладурско и Дарина с маркер за надписване на дискове. Вече е пробван, че не се пере... дребните вече са си нарисували с него дузина чорапогащници, и остава непроменен дори след стотина  изпирания.








   Ако и сега се засмеете ще е чудесно. Ама защо ми хрумна да напиша единия надпис на латиница, а другия на кирилица, ха де... това го видях чак като уших възглавницата. Явно и аз имам от ония дни дето в главата ми е английско време... кой знае каква мъгла се стели, сред пущинаците :)







   По важно е кое копче на кое приказно същество служи за прозорец. Кога отваря и какво се продава в Сладурката къща?  Също страшно важно е, че Дари нарича всяка къщичка за някои от нас. Високата катедралка е за тати, жълтата с розови копчета за нея, розовата вече е беше обсадена от кака, а последната със зелени прозорци остана за мен. Моята се оказва събирателен образ на сладкарница и пекарна на кифлички. - Ой, издадох тайната. 



    Ей, такива истории. Малко детски и много шарени. Вечер заспиват с тях, сутрин стават с тях. И тревите там са синьо-зелени, а овчиците с различни звънчета. 


Ако още не сте се сетили къде сме и  колко е цветно вечер преди да заспиване тогава минете под дъгата. И лека нощ.   




8 коментара:

  1. Много малко е нужно за една детска усмивка, но пък тя е по- ценна и от цяла торба с пари :) Страхотна възглавничка си измайсторила за Дари!

    ОтговорИзтриване
  2. Тази пухкавелка има разкошна усмивка, а с майка като теб, обзалагам се , че не престава да се усмихва:)Чудесни възглавнички, прииска ми се и аз да можех да шия:)

    ОтговорИзтриване
  3. Иве, златни ръце имаш! А детската усмивка наистина е най-голямата награда!
    П.П. С тези твои прекрасни творения определено си на път да ме мотивираш да се опитам да се науча да шия, въпреки че имам проблеми дори със зашиването на копчета :)

    ОтговорИзтриване
  4. Moмичета благодаря, че минавате да ни видите.

    Мамче на двама, знаеш как е като се засмеят имат цялото ни сърце уловено като птичка.

    Траяна, благодаря... пожелай си нещо и ще се изпълни кой знае дали догодина няма да измайсториш нещо.

    Габи, кой го каза, това сръчковке за ръцете... ти също си умела млада жена и ако решиш ще постигнеш всяка мечта.

    Мили момичета, отново поздрави.

    ОтговорИзтриване
  5. Beautiful pillowcase- my daughter would love it!

    P.S. Stop by my blog for a chance to win 25 FREE Shutterfly Holiday Cards: http://acraftyescapebonus.blogspot.com/2011/11/giveaway-shutterflys-2011-holiday-cards.html

    ОтговорИзтриване
  6. Много хубаво семейство къщички! :)
    Браво и на помощничките Ви!
    Предизвикахте много усмивки в мен, благодаря!

    ОтговорИзтриване
  7. Привет!
    Днес най-неочаквано намерих твоя блог и тази публикация и съм ужасно доволна :) Всичко е толкова добре написано и поднесено, че веднага ме извади от налегналата ме есенна апатия и ме накара да извадя прашасалата шевна машина и да почна да правя подобни красоти!
    С интерес ще разгледам останалите публикации в блога ти и ще го добавя за следене :)
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря момичета, много ми приятно да знам че някъде на хиляди километри някой се усмихнал и деня му е станал по-шарен и слънчев. Бъдете здрави и пълни с идеи. Поздрави от почти зимна Чехия и нас.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...