04 декември 2012

Украса за елха от мъниста


Привет от снежна Чехия и малките селца със бели покриви. 
И докато тихичко вали, аз се захванах да разплитам една шапка от бяла вълна за да плета нова от същата прежда. 
Даренцето уж ми помагаше с замотаването на конеца, ала беше като коте с келбе. Когато свършихме отидохме да ловим снежни пеперуди в градината. От събота валят големи ледени балерини, и ту засилва, ту почти спира.

Ако точно в този миг ни срещнеше онази бабичка ,,Годината,, и попита кой е любимия ни сезон. Днес със сигурност щяхме да отговорим: ЗИМАТА. 
Ала още повече обичаме премръзнали и зачервени да влезем у дома на топло, а от вратата да ни лъхне миризма на прясно опечени канелени сладки. А после да си приготвим какао и да го изпием заедно в кухнята.



Днес освен да ловим снежинки, отидохме до хранилката на сърните горе на нашия хълм. Верето и Дари бяха отнесли преди седмица там цяла кошница кестени събирани през есента.
Ние с Дари отидохме да проверим дали са изядени. Имаше още малко кестенчета, но освен сърните мисля, че през хранилката са минали и диви зайци.



Тези дни  които прекарвам с децата за мен са изключително важни, а още повече сега когато от всякъде цари празнична атмосфера. Гледам всеки ден да поседя с тях да попеем заедно, да се посмеем и да изработим нещо. Верето вече срича и вечерите седим с букварче. Даренцето е до нас и я нанизва мъниста, я рисува слънца, или пише букви които край Верето са и станали любими.

Днешната ни задача е точно за вечерите в които всички се събират, но всеки прави както му харесва. Този проект напълно по силите на  три годишно дете, но беше направен от двете.
Това венче ни вдъхнови.













За нея е нужно:
Тел
Мъниста
Панделка

Телта предварително е огъната от възрастен до желаната форма. Детенцето така спокойно може да си нанизва. Интересно стана при нас Дари наниза сърцето, а после Верето го разниза и си го направи по свой вкус, че уж не било симетрично от двете страни. Почти успя да се намеси и нанизването на венеца. 
Ако желаете да сложите някаква висулка в средата, трябват още бижутерски игли и клещи с кръгли рамена. Когато и това е готово само леко огънете острите крайчета на телта така, че да се захванат един за друг и мънистата да не падат. И върху им вържете панделка.



А сега остава да ви кажа:  Довиждане до следващия път когато нас снежеца съвсем ще ни е затрупал, а децата вече ще имат първия за тази година, снежен човек на двора.
Приказен ден.



homework
http://carolynshomework.blogspot.cz/


4 коментара:

  1. Пратете но малко сняг и на нас:) Чудесни украшения сте измайсторили:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Малко късно отговарям, но вече се надявам да сте имали сняг... Прекрасни празници.

      Изтриване
  2. Прелестни са! Какъв извор на идеи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много са лесни за правене и дечицата се справиха сами, включвайте и вашите внучета в изработката на оригинални играчки за елха.

      Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...