07 декември 2012

Чешки зимни къщички - Winter Templates

Привет скъпи приятели.
Иска ми се да ви разкажа приказка в картини. 
Там където с най-гъстото сито зимата пресява снега, a под дебелите си гугли всички покриви въздишат.
Taм където в топлите домове домакините вече пекат ванилкови рохлички, златисти пернички, и линецке лепени бисквити.    А над всичко се носи онази чудесна песен ... 

 Pár havraních copánků... na... na... naaaa... 
Тези шаблони нарисувах с идеята да изрежа прозорчетата им и да ги подредя на прозорците. 
Първоначално мислех да е само църквичка и няколко къщички. Но се отплеснах, и прекарах вместо 15 минути, близо два часа в рисуването им. Много са ми любими чешките роубенки. И затова ви пускам и тези рисунки, въпреки че нямат нищо общо с Коледа. Освен, ако не броим това, че създават особена атмосфера с вида през зимата.  Ето ви една позната песничка изпята отново от Karel Gott, на фона на тези къщички.Все още не съм се отказала от идеята да изрежа прозорчетата им внимателно с макетно ножче, и да ги сложа на прозорците. Децата дари дадоха идея да ги оцветят преди това. 
ТУК можете да видите миналогодишните коледни крилца и еленчета, и още една песен на Карел Гот. Аз много го харесвам има изразителен ясен глас и сега пред празниците почти непрекъснато слушаме неговите коледи - чешки коледни песни. 


За да запишете картинките стига да кликнете върху тях, за по-малките дечица спокойно може да се ползват за рисунки за оцветяване. 

Приказен ден от мен, и сто и един снежни поздрава. 

6 коментара:

 1. Страхотни са, благодаря ти че ги споделяш с нас.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря много... споделям и се радвам, че ми идвате на гости. Бухалчето в много сладко искам и аз такива за украса.

   Изтриване
 2. Благодаря и аз за споделените картинки! Това с изрязаните прозорци ми харесва - представям си ги я на прозореца, я на буркан, а в прозорчетата блещука светлина :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Идеята е чудесна, мисля да пробваме с буркана. Благодаря.

   Изтриване
 3. Отговори
  1. Много мил коментар. Благодаря... обичам тукашните къщички било то коледни от медено тесто или истински от дърво и покрити със сняг покривчета.

   Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...