13 юни 2013

Закачалка имитация на палета



   Преди година някъде видях една снимка в нета, която много ме впечатли. Аз мисля, че блога ми се следи предимно от жени с деца, но все пак зад всяко убеждение винаги има доза заблуждение. Така, че днешната ни реализация е предимно за татковци. 
Все пак ние заедно стъпка по стъпка правим разни неща в жилището си и днес ще се опитам ви разкажа поне малко от това как си спретнахме закачалка много подобна на тази от снимката. 
Източника на снимката е този сайт. Там има няколко чудесни идеи как да направим от палета не само бялата закачалка, но други интересни интериорни допълнения. 


Нашата закачалка е направена от подматрачна решетка, не защото не мога да намеря палета, а защото  таваните са ни много високи и трябваше да сложа минимум три палета. Другото което е, че палетата са доста широки, а мястото не позволява тяхната широчина, защото вратата от хола може да се удря в тях.

Исках децата да достигат за да си закачват сами дрешките и решихме, че кукичките ще могат да се преместват там където има свободно място, и там където дребните умеят да стигнат, така също е доста ниска.

Ето как изглеждаше коридора ни преди да сложим закачалката.
След като сме я поставили.  
                                                                 






   Подматрачното беше с натурален дървен цвят, но ние го минахме с тъмен безир и интериорен лак за дърво, и след това прилежно го оставихме да изсъхне за седмица.

Долните дълги дъски на които е закрепено, те са подарък от един наш съсед. И са размер подходящ за високите ни тавани. 

Първо всички къси дъски са захванати за дългите с винтове, като само най-горната и най-долната не са закачени по този начин. Всичко е навивано от задната страна, това значи, че никъде отпред не се вижда нито една дупка с винт. По-правилно е май да кажа рапиди, ама да не стане като в тази картинка.  
Най-долната и най-горната дъска са закрепени с кръгла дървена дибличка след като цялата решетка е качена вече за стената на четири места. Така всъщност скриваме мястото на големите винтове и шайбите които държат цялата решетка за стената.

Договорили сме с момичетата да не качват дрехи най-долу. Ние знаем, че най-горе не се слагат кукички. Чудно как обаче още не са видели в закачалката потенциална катерушка.

В горната част сме сложили полица, тя е купена и е от ИКЕА.
От там са купени и кукичките които точно отговарят на ширината на дъските, вече обаче ги няма точно същите... има тези
Преди няколко дни видях друга много сладка идея, която направо провокира към действие. 

Източника е  MoomlitTerra  в нет магазина: http://www.etsy.com/ 






































Поздрави, и каквото и да правите правете го с усмивка. 




4 коментара:

  1. Идеите с палети от мрежата са ми най-любими, така че тази публикация ми е много интересна. От известно време мисля са използването на празната стена в коридора под едни високи закачалки за дрехи и ти ми даваш страхота идея!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз си падам по тях, но този път нямаше как да ползваме пале, заради мястото... иначе не бих се поколебала. Иначе старо шкафче срязано, ще следващата ми задачка...

      Изтриване
  2. Страхотна е закачалката- семпла и функционална!браво
    http://freestilcreatingbyvilly.blogspot.gr/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много хубава чантичка, да живее рециклацията.

      Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...