24 март 2012

Пролетна украса от глина

Ahoj...
Aх, тази пролет... има ли по-очакван сезон, по-копнян и сънуван.
Всяка пролет е младост, а всяка младост е искреност и прелест.

Вижте още не е зелено дори, а вече е повече от весело. Дребните дечица шетат подреждат всяко кътче, лаленцата ни надничат срамежливо и аха да се усмихнат. А върху клоните на боровинката ни има цветни яйчица- вярно пластмасови са, но все пак са шеренки. Във всеки двор е така, чудесно изпъстрено и мамещо погледа на минувачите.


Там има още и цветни пиленца. Тях си направихме съвсем сами в нашата мъничка работилница. Още си измайсторихме и тези четири цветни яйчица, които боднахме в саксия.



Ако имате желание да си спретнете подобни пролетни красоти ще са ви нужни следните  материали:
Въздушна глина
Формички - пиленца, зайчета... всичко става.
Точилка
Бои - акрилни
Връвчица и дървени шишове


 Момичетата изрязаха птичките с формичката.  Яйчицата ги оформихме аз и Верето. 
Дари е повече по рисуването, има си собствена тарелка с боя, и действа много умело. И как ли пък не като всеки ден сядаме за малко, просто цветовете, боите и четките ги обичаме много.
  Яйчицата се набождат на шишовете докато глината е още мокра, след това шишовете се махат и глината съхне. В горния ъгъл на пиленцата се пробива дупка за връвчицата. и така съхнат и те. След ден са готови за боядисването, а след още няколко часа може да си ги окачите на желаното място. 
Това е готовата колекция фигурки, пилета, жаби и всичко както им позволяваха формичките. 
:) :) :) 
Към това Верето нави две охлювчета - медальончета.
Лявото е оцветено от  Дарина, в дясно е made in Вяра от... до.  Честно казано, не виждам разликата, ако не броя шнурчетата. :) Важното е че ги носят. 
Пиленцата и всичките животинки изнесохме на вън, но тук трябва да уточня, че ако сме ги пръснали с акрилен лак, иначе няма да издържат на атмосферните капризи.
Отново съм телеграфична, но няма как иначе в това прекрасно слънчево време... всяка минута е ценна, тук където вали дълго и по много през пролетта.  Но май в точно това е чара, след всеки дъжд повече обичаме слънцето.


Приятен ден скъпи приятели.





6 коментара:

  1. Страхотна украса сте си спретнали! Много свежо и цветно, Ивче!Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Много пъстра и усмихваща украса! Виждам, че забавлението пак ви е било на гости :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен Великден се очертава с такава свежа украса :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. също е много хубаво децата сами да си моделират формичките!

      Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...