22 юли 2011

Венец от ролки тоалетна хартия - Recycled Toilet Paper Roll Wreath








Пак вали и вали дни наред, обикновено това е времето в което с децата се занимаваме с разни големи проекти. Всъщност този блог е тук не заради лошото време, а заради добрите идеи които искам да споделя с вас. Момичетата са страхотни художнички, и вече имаме първата част от замисления план... остава да довършим и другата част. Погостувайте ни и вижте как стана това.





За венеца са нужни:

Ролки от тоалетна хартия
Ролки от домакинска хартия - режем ги с макетно ножче
Черна акрилна или темперна боя, четка за рисуване
Лепило за хартия
Щипки за пране- с тях захващаме детайлите един към друг
Златен спрей

Първата стъпка беше да съберем достатъчно количество ролки то тоалетна хартия и от домакинска хартия.





Втората стъпка беше да ги оцветим. Боя - темперна защото има добра покривност и плътен наситен цвят. За първия венец избрахме черно. Голяма забава беше след оцветяването на ролките защото си устройте плашещо парти с боядисаните от боята ръце.







Втория венец ще бъде в червено, Верето много искаше да е бял, но венците след това висят на бяла стена и крайното решение беше с една точка повече за червеното срещу бялото и жълтото. Бъркотията в червено беше малко по-малко от предишната в черно.

Стъпка трета е да се нарежат ролките, но след като добре са изсъхнали. Тази работа е моя. Размера на лентите е 1см. и много добре се режат с остро макетно ножче.
Стъпка четвърта, тук фантазията няма ограничения. Давам на децата да навиват всевъзможни колелца, и сгъвки от нарязаните ролки.

Следваща стъпка подред номер пет - е да се залепят частите една за друга, най-напред основните ролки които оформят венеца и след това колецата и сгъвките за украсата. лепило се нанася върху местата, където се допират съседните парчета и за да държи добре защипахме със щипки.




Стъпка шест - местата в които липсва основния черен цвят( сега червен) се допълват.

Стъпка седем - не е задължителна. Напръсках венеца с златен спрей за да му предаде блясък и автентичност. Това е едно от малкото неща в което момичетата не участваха при направата.






Почти цяла седмица се занимавахме с черния венец, а днес започнахме червения който ще е братче на първия... ще пусна снимки когато е готов. Все пак и за жълт може да помислим да направим, стига да има желаещи дребосъци за оцветяване и сгъване.



14 коментара:

  1. Красив венец сте си измайсторили! :)
    Поздравления! :)
    Миро

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Миро. След дни наред дъжд, рисуването ободрява момичетата и поне има с какво да се занимаваме. Но, ти си наясно с тази искра чак те засърбяват ръцете за нещо ново. :) Лека и успешна седмица от нас.

    ОтговорИзтриване
  3. Много красиво творение! Браво на талантливият екип :) Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря. Ставаме специалисти по правенето на нещо от нищо. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много е камътно това.

    ОтговорИзтриване
  6. Please forgive me, I wasn't sure what language to translate to so I've gone ahead and posted in English. Anyway, I love this wreath you have made using toilet paper rolls.. It's absolutely amazing! Hope it's okay I've featured your project on my toilet paper roll craft round-up hub here:

    http://jamiebrock.hubpages.com/hub/Clever-Crafts-Using-Toilet-Paper-Rolls


    Thank you so much for sharing!

    ОтговорИзтриване
  7. THIS IS THE NICEST TOILET ROLL WREATH I HAVE SEEN SO FAR. BRAVO! GREAT JOB.

    ОтговорИзтриване
  8. so pretty : thanks for sharing ! i post a link here : http://www.pinterest.com/lemondedis/diy-récup-détournements-les-ptits-trucs/

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...