03 ноември 2011

Как Верето направи две картички с пилета за баба

За днешната история имам две причини... Едната,  че въпреки, че миналия месец правихме страхотиии... ни остана малко време да свършим и друга креативна работа с децата. И много ми се иска да споделя с вас, при все че това с което се занимаваме е два пъти повече от това което мога да отразя тук...по причина че нямам много време заради занимавките.

 А другата не по малка причина е, че Верето напоследък започна да рисува страхотни птичета и тъкмо сега се появи възможност да използваме шанса да направим от тях нещо интересно.
Освен това включихме картичките в една минизадача на Малки картичкофурии.
Та ето как реализирахме проект: Пиленца.
Верето си нарисува птичетата.


Даринчето разни човечета с очи и усмивки :)
Верето е не можа да спре само с един лист изрисува още десетина пълни с разни птици... най горе цветното жълто пиле е фламинго. А малките пиленца врабчета кълвещи семена. Тези пък са разни кокошки.
Идва ред да изберем фон на картичката.  И докато едни оцветяват, други се забавляват.
Прилепва рисунката за фона.
И реже нов фон за още една картичка... все пак бабите са две. :)
Ето ги готовите пиленца... 
Тази е пилета с розови облаци.А тази е три кокошки... това се казва имена, нали?Надписани и готови за изпращане.


Това е...
Ха, та още да добавя... не оставайте децата да гледат телевизия... да седят и се чудят какво да правят, дайте им ножица, лепило и боя, а вие грабвайте джобните апарати и снимайте... После пуснете линк тук за да видим как сте се забавлявали. Лек ден от цветното местенце отвъд дъгата.1 коментар:

  1. Какво да кажа едни сладки пиленца рисуват пиленца!Със сигурност ще зарадват баба.А за ножици,боя,лепило и.....си много права.Желая ви успех в прдизвикателството.Ние преди време имахме и Танчето спечели едно много хубаво печатче.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...