15 ноември 2011

Украса от шишарки или една идея да измайсторим малки подаръчета

    В последните дни, и дома носи особено усещане. Всички се размотават и дават идеи, предложения и всевъзможни съвети. Определено има настроение и приготовление за големия Страшен бал. 








   А, не знаете за него... Казвате, че съм забравила да ви кажа.


   На 02.12.2011 ще има едно събиране на цялото ни малко село, и на всичките му малки и не толкова малки деца в културния дом на бал. Всички дребосъци ще са маскирани в страшните си маски от Вси Светии. Ще има танци, песни и доброволна томбола с много подаръчета. Купуваш си билетче с номерче за символичната цена 40ст. На всяко номерче отговаря едно подаръче. Парите отиват в училищната каса и касата на детската градина, защото те са две в едно. После малките и големите деца ги ползват за излети и подобни през годината.


    Всички майки, татковци и всички близки и роднини трябва  да запретнат ръкави да направя подаръци за децата, или да ги купят, ако им стиска.  Ама много са си тия деца... от едно село все пак.


Основното за  подаръците е:
Да са малки.
Да са за децата.
Да са с коледна тематика.
И да не струват цяло състояние.


При положение, че живея на две крачки от борова мини гора, и при положение, че имам цял килер пълен с всевъзможни джунджурии ми струва крайно неуместно да купувам на децата шарена пластмаса.


Малко, но от сърце. Това е девиза на таз месечката работилница.


Момичетата са доволни, че има  какво да събираме и горите. (Ако си мислите, че ще се размине само със шишарки много се лъжете. Мъничко търпение има с какво да ви изненадаме, всъщност вече подаръците са почти готови, само дето аз съм бавна в писането.) Аз съм доволна че има  над какво да седнем всички и да си говорим, творейки.


    А сега за шишарките. Необходимите материали: малки и големи шишарки (изсушени, на два-три дни на топло вътре у дома) малко акрилна боя бяла, четки, конопени конци ( може да са всякакви конци), панделки с коледен мотив към 1м от цвят (добавам че са от тесничките - 1см ширина)  пистолет за горещ силикон.


  Има два варианта за боядисването на шишарката. Единия е просто да се намаже всяко отворено листенце е бяло внимателно и старателно. Така направи Верето върху няколко шишарки.


Другия вариант е да използвате Техниката на сухата четка. Какво е това?
Напоявате четката в боята, след това я изтривате на салфетка и с бързи движения рисувате върху предмета.






Така изглеждат двата варианта сравнени. В ляво - Верето прецизно рисуване. В дясно - аз със сухата четка. Което и да изберете се получавам много красиво. Ако имате брокат със ефект на сняг ще стане още по-нежно.


От конопените конци оформих малки ушенца за закачване. От коледните панделки се получи семпла довършваща украса. Всичко е залепено с капчица горещ силикон на върха на шишарката.


Снимки стъпка по стъпка този път почти не съм правила.  Защото нямаше как, освен ако не исках да освежа в бяло и фотоапарата си.
Боя имаше по цялата маса, и по ръцете на помощничките, та после ги мих с кухненската гъба и децата и масата.


Сега само резултата и спирам, че то бива бива шишарки, ама вече прекалих.


 
Тези големите ги е оцветила Вяра.










    Приятно борово настроение. И наминете тези дни да ви покажа следващата част то подаръчковата ни работилница. Поздрави.


6 коментара:

  1. Поздравления за темата "подаръчкова работилница"-
    Страхотни идеи и чудесно изпълнение!
    Благодаря и ще очаквам следващите.
    Още коледно вдъхновение и хубаво парти ви желая, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна украса! С нетърпение чакам и подаръчетата! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна идея, много си падам по такива неща! :)
    Имаш чудесен блог! Винаги когато надника тук, се зареждам с много настроение!
    Сърдечни поздрави и продължавай в същия дух! :)
    Мария

    ОтговорИзтриване
  4. Поредната идея, която обаче ще приложим твърдо у дома за тази Коледа, но освен, че взех решение да украсим и у дома с шишарки си спомних как като бях малка с баща ми боядисвахме така шишарки, той ми даваше от някакъв бронзир от гаража си, в който винаги имаше всичко и все интересни неща, и ги правех сребърни шишарките. Колко ми стана топло като си спомних за тези детски мои моменти. Благодаря ти, че ми ги припомни!

    ОтговорИзтриване
  5. Как е възможно да пропусна толкова мили коментари. Благодаря ви.

    Ди_Ани радвам се, че си ни открила и че ти харесва при нас.

    Траянче, плодотворна и красива седмица и на теб. Днес ти беше искрица за мен.

    Мария, благодаря... не оставай само с надничането. Добре си дошла за постоянно.

    Sachiko, Thanks for visiting.

    Мариана, това се казва изненада... Привет от другата страна. Всеки си има своите мънички златни спомени. Като кутийка с ключе, цял живот го носиш на врата си, но понякога не се сещаме че е там.
    Когато ти пишеш, че ти е станало топло и на мен ми стана. Ей така е лесно и прекрасно да дариш.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...