09 декември 2011

Oт всичко стават снежинки - част втора



Днешната история е много кратичка, в нея се разказва за няколко борови клончета които имали нещастието да бъдат отрязани през късната есен. Седели на купчина, и когато започнал да вали сняг, две дечица взели няколко от тях ги внесли в дома. 
С идеята да ги превърнат в снежинки.



  Всъщност не само боровите клончета влезли... приютихме и няколко върбови клончета. А идеята видяхме от тук  Само, че не може да направим толкова големи снежинки, защото няма къде да ги виснем. А, и в това няма никаква занимавка за момичетата, а нали това е целта.
Затова си направихме две малки снежинки лесни и бързи за изработка и напълно по възможностите на момичетата - особено в украсата.


 Нужните материали са:

Клонки борови или върбови - не ги късайте все има някъде паднали... (Ако не след Коледа ще има толкова елхички с опадали иглички)
 Филц или цветна хартия.
 Лепило
 Мъниста.Ние ползвахме пак силокагел топчета защото са много красиви и точно в цветовете на клончетата, и нали се учиме да ползваме всичко старо за нещо ново.
Брокат- по ваше желание.

Предварително махнахме игличките на боровите клонки.
Изрязах на момичетата малки кръгчета филц и на тях сложих лепило. После Верето подреди внимателно боровите клонки. От горе отново сложих лепило и пак филц.




 Същото направихме и с върбовите клонки. Най-отгоре намазахме обилно с лепило и сложихме снежинките върху един голям лист. След това с голям кеф ги посипахме с силикагел и малко брокат. Излишните топченца останали на листа, отново прибрахме.




Това беше... лесно и бързо за десетина минутки готово. Снежинките са малко изненада, но не за вас.

Лек ден и много усмивки.












 Snowflake Party

4 коментара:

  1. Прекрасни са! Пак сте се забавлявали предколедно>(

    ОтговорИзтриване
  2. Продължавайте със забавленията,страхотни сте!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Когато човек те е изпуснал от поглед за известно време, разходката в "Страната отвъд дъгата" е по-долга,но много много приятна и забавна!
    Е, аз го направох с голямо удоволствие - страхотни хрумки, много красота и очарование!
    Приказката вече й е направено "копи-пейст" , много ми хареса и ще я прочета на децата ...
    Продължавайте със забавленията - невероятни сте!! Много поздрави и усмивки от мен!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...