05 февруари 2014

Пеперудени обици - Fabric earrings








     Привет,  надявам се вече да сте пробвали да направите обици от текстил.

Аз имам няколко цвята тафта, имам и ярки но не зная защо посягам към този,  които е пепел от рози когато се стигне до направата на обици.

За начало от плата изрязах три кръга еднакви на размер - диаметър към 4сm.
Единия кръг намотах на нежна пъпка и го хиксирах с игла и конец, не прекалявам с шиенето за да не се вижда конеца след това.
Прегънах на две другия кръг и сложих в него пъпката, леко фиксирах само с един бод с конеца. Накрая сложих и последния кръй пак прегънат само на половина и фиксирах.



Имах възможност да избирам дали да сложа капаче е старомеден цвят и такива кукички, или за капаче да ползвам тел. Веднъж вече пробвах и много ми хареса ефекта. Тук може да видите направата на обиците, има една малка разлика платовете там са квадратни и са нагънати на вътре.





































Три цветни стъклени мъниста се надяват на една бижутерска игла и в горния им край се прави ушенце.
Други две бижутерски игли са нужни за да се захване плата и висулката от мъниста. През пришитото в най-горния край промушваме бижутерската игла и  започваме да омотаваме телта. Ако сте решили да ползвате капачета само поставяте капачето и извивате отново ухо за кукичките-обици.



















Аз обаче реших да ползвам тел и докато я замотавах край втората бижутерска игла, леко придържах плата на най-външния кръг извит назад и нагоре и така се получи ефекта на пеперуда с отворени криле.
































Обикновено очаквам като седна да правя обици да изгубя доста време, но тези се получиха много бързо може би защото вече знаех как да процедирам с плата и иглите. Надявам се ви вие да оставате насаме с мънистата и да прекарвате времето си творчески.
Поздрави от мен.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...