30 януари 2012

Ледени торти по рецепта на Крокотак

   Искаме да изпратим януари подобаващо, цял месец валя, но не беше никак студено. Дори бих казала, че имахме необичайно приятно, българско време в мразовита Чехия.






 А, само ако знаете колко много искахме да направим една чудна зимна рецепта споделена в Крокотак.   И когато температурите най-сетне се задържаха на прекрасните -15С през деня, и страховитите -25С през нощта дойде ред на нашия леден проект.


Разбира се, както всяка песен търпи интерпретация, така идеите при нас претърпяват ново оцветяване. Къде без боичките.  Отново трябва да уважим всички цветове подобаващо. 
Изпекохме цели три ледени торти. 



Двете торти от тези тави са с пълнеж от цветове на коледната звезда, и домашен рязан, брокат от сребърни станиолчета.
  Малко отклонение, не ми е жал за цветовете на растението, зелените му листенца опадаха и вече е време да почива.  Имам тази звездичка трета година. Мъжа ми я подари зимата преди да се роди Дари, и с голямо старание я отглеждам. 
 Ето и една втрещена кака която от миналия вторник си е у дома защото е хремава, но като цяло е ужасно пакостлива за болно дете. Дари пък предварително слага по бурканите домашния едър брокат. :) Ах, тази публикация ме кара нон стоп да се хиля... просто, беше супер. Благодарим на Крокотак и Оксана за чудесната идея. 
 Ето, ви и цветовете... 
Един по един цап в бурканите. 
 Дъга в буркан... :) 
  
 Всички ходят на разходка, няма хрема, няма температура, на вън бързо им минава  лошото настроение. Особено, ако ще се вади третата торта. Тя си е истинско чудо за децата, цял ден час по час изливахме цветовете един след друг. 


А  очакването какво е станало в кексовата форма е направо като при Оскарите. 
 Добре е, ъгъла идеално пасва... цялото блести, а това е важно. Кой обича скъпоценности, след като може да има тази удивително лъскава торта. 
  -  Къде ти e носа Вере? Имаш копче на негово място. 
Тя спокойно си седи върху дълбокия сняг, аз обаче ужасно затъвах и направих от непокътнатата красота, лунен пейзаж. :)
Тука пак ще ви кажа, че цветната торта е направена в същата стара форма в която беше адвентния ни венец, и която планувам пролетта да направя на саксия. :)  
Пролетта е като мираж през зимата. Днеска обаче за малко имахме зимна дъга. 


А сега другите два торти. Беж... беж дечица под боровете. 
При тези ниски температури, нищо чудно да изкарат до март месец там, увиснали като кристални украшения. 
 

За днес стига репортажи.
Много приятно занимание се оказа, зимното печене на ледени торти. 

Цветни поздрави от мен и децата.





15 коментара:

  1. Страшна забава сте си устроили! Много разведряващо ми подейства в края на деня! Дано издържат повече тортите, че да им се радвате по-дълго време :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Elli, и аз обичам края на работния ден, и го прекарвам в четене. Радвам се че си била при нас.

      Изтриване
  2. Прекрасно ежедневие,като в приказка е,както и друг път...тук при вас!!!Особено ми е приятно всяко гостуване!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре си дошла, и аз обичам да надничам при теб.

      Изтриване
  3. Просто прекрасни ледени торти! Ударихте в земята всички кулинари! Представям си как само сте се забавлявали!
    Целувки от нас!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ехе, да жалко че не се ядът, ама са трайни. Кой може да се похвали с трайност повече от седмица.

      Изтриване
  4. Супер идейно е това с тортите..Мисля,че днес и при нас можехме да си направим такива, ако..знаехме за чудесната ви идея.Обаче, ..нищо чудно следващите дни да имаме такава възможност :) Ако успеем да се справим, ще споделя непременно. Много, много ми хареса идеята за красивата торта с цветовете на дъгата ( и ние сме на такава вълна), както и за прозрачната нежност на тортата - Коледна звезда.. Със сигурност е било много забавно за децата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ще се радвам да споделите, вашата интерпретация. Поздрави, от нас.

      Изтриване
  5. Ле ле, чудесия, моите хайванчета ,ако ги видят тези торти ще подлудеят.За сега правим снежни кучета и котки то и тук минусовите температури не лъжат ... Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И, мойте Чавета... са луди по тези работи, но днес малко сме на пролетна вълна. Инфо по натам.За, днес са ни предупредили, че може и до минус тридесесет да стигне. Ах, тази зима закъсняла.

      Изтриване
  6. Ах Иве само как ви се радвам.Чудеса ,чудеса са вашите сътворени неща.Поздрави от вледенената в момента България.

    ОтговорИзтриване
  7. Аз се казвам Серпил 2003. МНОГО ХУБАВИ НЕЩА ИМА ТУКА. МОЯТ ПРИЯТЕЛ КРОКТАК.

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотен репортаж - представих си червените бузки и нослета на децата и грейналите им очички... Велико забавление и чудно красиви торти!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря много за милия коментар. Снежно време е сега отново при нас, децата всеки ден са навън и правят ангели с разперени крила в снега. Но все още не толкова мразовито, иначе вече имаме една малка идея за нещо ледено. Поздрави.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...