13 март 2012

Звездичке засвети

   Привет от нас, съвсем започна бавничко да се изпролетява. Не зная как е при вас, но ние тънем в кални вади, мокри полета и птичи гласове. Започна да става слънчево и макар, че духа и въздуха носи мразовита острота някак навява за пъстри преживявания. Днес бяхме на голяма кална експедиция с момичетата, прибрахме с много мокри и премръзнали носове, но пък в много повишено настроение. 
Към това си спретнахме и един проект. Бърз и неангажиращ с много внимание. 
Те имат опит в рязането със формички така, че все едно си опекохме сладки.



За звездички в косите са нужни:

Въздушна глина
Акрилни бои
Формички
Фибички
Безцветен лак за нокти
Малки кръгли парченца филц
Топъл силикон... ако имате двукомпонентно лепило да ползвате него, то и идеално за бижута, но ние нямахме. 

Следващата стъпка е ясна, рязане, украсяване и сушене. Оставени на топло място тънките звездички от въздушна глина  съхнат за час. Въздушна казвам, защото така срещам че я наричат из нет пространството,  не знам дали е правилно, но факт е че не трябва да се пече като FIMO, и цената и прилична за да може спокойно да се ползва ежедневно от деца. След това дребните си  оцветиха звездите по собствен вкус, Верето сините, Дари розовите. 
А когато всичко беше сухо от боите, аз ги минах два пъти с безцветен лак за нокти. Така украшенията станаха лъскави и гладички. 

Мисля, че за един приятен следобед това стига.
Скоро когато всичко разцъфти, никак няма да се задържаме вътре и тогава, ще имаме за следобедни проекти да навестим птичите гнезда които открихме наскоро празни. Представете си, не сме ги видели колко са близо и ниско защото на дръвчетата е имало листа, но сега вече знаем къде са, и интересното тепърва ни чака.

Още искам да ви кажа, че от няколко дни свиря на две цигулки или накратко казано, започвам да прехвърлям купчинките разпокъсани писаници, стихове, разкази и мисли на ново място, което няма да нарушава цветното ми местенце с децата. И понеже все пак продължавам да пиша от време на време, за начало ще видите по-стари неща, някои вече бяха тук.
Снимките към блога, няма да са мои, и винаги под всяка снимка ще има източника и. Тези които са правени от мен, ще останат без означение. Колкото до писаниците, не твърдя че съм професионалист, в повечето случай съм наблюдател.
За сега оставам в blogger.com  ако цъкнете на профила ми ще видите втория блог.
Но за по-лесно:  Пътеки под дъжда


За днес ви казвам лека вечер... и доскоро. Цветни поздрави от мен.



1 коментар:

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...