02 април 2012

Пясъчни яйца за великденска украса

Здравейте второаприлски  от нас. Ако още не сте пробвали да направите издухвани яйца, сега е точния момент да опитате.


Преди няколко дни в Крокотак, имаше една страхотна публикация - Декоративни Великденски яйца, там чудесно беше обяснено как да се направи издухано яйце. Днешната ни работилница е много лесна, бърза и забавна. Този тип украса пробвахме когато Верето беше на година и нещо и дори тогава тя се справи без усилия.Необходимите материали са само черупки от яйца, пясък, лепило, бои, панделка от плат, и дървени шишове.
Издуханите яйчица имат дупчици от горе и от долу, в долната дупчица се слага дървения шиш. Това е първата стъпка за да има къде детенцето да държи яйчицето.  След това черупката се  намазва от всякъде обилно с лепило. И веднага се посипват с пясък и се оставят да съхнат необходимо е към час и нещо за са готови за довършване.
С боичките се рисува върху грапавото пясъчно яйчице, колкото по-непринуден и неопределен рисунака толкова по-хубаво изглежда.
Накрая върху горната дупчица се залепва панделчицата. Дари малко си счупи нейното яйчице когато слагаше шиша и затова се наложи да го дозалепям с горещ силикон към черупката. Панделките също са залепени така, но иначе сме правили този проект и само с лепило, върху пясъка чудесно хваща само с обикновено лепило.

Това е за днес, нашите боички отново са разточително шарени, и затова се разтекоха по тези две яйчица, които забодохме в дивия лук у дома.
Още едно предложение за същите черупки - могат да не се слагат на шишове, а през двете дупчици да се надене панделката и да се виснат на вън. Ако решите украсата да бъде във вашата градина, пръснете яйцата с безцветен акрилен лак, така спрея ще запечата русинката, пясъка и дори да вали няма да има проблем, и чудесната ви украса ще остане незасегната.

Пожелавам ви прекрасен, шарен ден.
2 коментара:

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...