30 май 2012

Цветни коронки за принцеси


  Сутрин принцесите стават разцъфнали, и още преди да пуснат крачетата си от леглото питат:
   - Къде са ни пантофките?
И като истински принцеси всяка сутрин получават чифт меки велурени обувчици.
После отново питат: 
  - Къде са ни роклите?
И като всяка палава принцеса получават удобна и басмена рокличка.
И пак питат: 
  - Къде са ни коронките?
И получават малки цветни коронки точно като тези.

Да си принцеса на пет и на две години никак не е лесно, защото макар да носиш корона все пак имаш цяла купчина несбъднати пакости. 
И понеже днешната ни история определено е момичешка, ще ви кажа, че е голяма заблуда да си  мислете, че момичетата са по-послушни от момчетата.


Необходимите материали за цветните фибички са:

Метални щракащи фиби
Акрилни бои, лак за нокти
Тюл и органза в желаните от вас цветове
Дребни и едри стъклени мъниста
Малки парченца бял филц и конци

Момичетата оцветиха всяка метална фиба в определения цвят с акарилна боя, а след това аз ги минах с лак за нокти и така те станаха лъскави. С малко парченце филц е подложено всяко цвете и после защито за рамената на маталната фиба.

1.Лилава набрана фибичка. 
За тази фиби ползвах еластичен тюл от него изрязах лента с размер 1м. дължина и 5см. широчина.  Лентата прегънах на две с двете дълги страни една към друга и след това с тропосващ бод набрах цялата й дължина в малко къдраво цветенце. За да прикрия мястото на набирането сложих три стъклени мъниста. Те оформиха чудесна тичинка на малкото цвете. 
2.Жълта фиба
Листенца са изрязани като елипса от мека органза. За да се получи малка лилия имам три размера листенца. Всяко листенце е леко стопено над свещ за да не се разплитат крайчетата му.
След това последователно са пришити като първо са най-големите листенца, после средните и накрая най-малките. В средата има малко кръгло листо, там са са зашити манистата. 
Цветето отново е прикрепено с филцово кръгче за металната фиба.

3.Бяло цвете
Неговите листенца са изрязани от бяла твърда органза, тя лесно се мачка и това придава на цветето много интересен вид. Листата са кръгчета отново три размера, и пак са стопени над свещ.  Прикрепянето е ясно първо се зашиват листенцата едни към друго така че да се оформи цветче и после се украсява с маниста, а накрая се захваща за фибата. 

4.Розово цвете
Тази последна фибичка беше част (има и мека шапка с такова цвете) от подарък за първата братовчетка на момичетата която се казва Аника и само на няколко месеца.
За цветенцето е нужно лента панделка от органза с широчина 5см. и дължина поне 2м. има ги в шивашките магазини при нас, надявам се и при вас.
Тези панделки са гладки и със зачистени ръбове. С тропосващ бод се шие по цялата дължина на лентата като бода се намира в средата. Като свършим не късаме конеца, а го издърпваме и така образуваме набора който е в средата. Набора може да бъде малко неравномерен, това няма значение защото след това той се навива на малка ролчица. ТУК може да видите повече за направата на тази фиба, като в моя случай не съм лепила с нищо, а долния край е зашит за филцовото кръгче. 

Толкова днес за коронките. 
Все пак е още май и няма как да не включа тези цветя при Двете елши
И още да ви покаже едно ужасно интересно място където има много различни цветя от плат.
http://fabricbowsandmore.blogspot.com/
Идете и си изберете вашия вариант, за всички цветя има чудесни указания направа.



Прекрасен шарен ден от мен.


4 коментара:

  1. Златни ръчички имате всички!Прекрасни корони за малки бонбони!

    ОтговорИзтриване
  2. Траяна го е казала толкова хубаво, че не знам какво друго да кажа :) Наистина - Прекрасни корони за малки бонбони! Прегръдки и се надявам, че се радвате на поне малкото слънце тези дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Ех,че хубави коронки за малките принцески..
    Иве, да си принцеса никак, ама никак не е лесна работа..Тя е почти толкова сложна, както да си дете..или възрастен..Във всеки случай, послушанието не е особено ценно качество , особено за принцеса, така,че...- радвай се :)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...