31 август 2012

Лодки и домашна буря вдъхновени от Крокотак


   Последният ден на август, малко е носталгично нали... Като чели последните песъчинки се изплъзват през пръстите ни. А лятото тихичко ни маха за довиждане обуло гумени ботуши, и облякло дъждобран на цветни точици.
Момичетата също започнаха да слизат добре екипирани в градината.
А ние се опитахме още миг да задържим онова августовско усещане на море което ни вдъхновява.
Днешната ми история е отразена от Крокотак. Този месец ние бяхме много пъти при тях на гости, за което сърдечно им благодаря.

Прекрасно е, че децата имат такова местенце където да избират своята цветна идея и да я направят с напълно достъпни материали.  
Нямахме коркови тапи затова мъничко променихме идеята.
Нужни са орехови черупки, клечки за зъби, малки триъгълници плат, свещ и запалка.

На клечката за зъби се забожда платното на лодката.
След малко горещ восък се накапва на дъното на ореховата черупка, в него за забожда мачтата и още малко восък се донакапва за да държи здраво.После какво следва : Бурята. Приятно прекарване от нас. Знаете ли, че когато платната на тези лодки се намокрят лесно се потапят. Даринчето беше един истински пират и накрая оставихме да завлече към дъното всички галери.
Поздрави и Благодарим скъпите ни приятели от Крокотак, за това че можем да им гостуваме, и да се вдъхновяхме. 2 коментара:

  1. Здравей Ива, виждам, че сме на еднаква морска вълна. Да изпротим последният августовски ден...
    Аз все пак ще нахалствам, защото искам да ти подаря едно сърчице и се надявам като получа твоето подаръче на него да има и адреса ти:)))))
    Поздрави и хубав уикенд от мен.

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са,Иве! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...