16 октомври 2012

Есенни картички от семенца

Добре дошли.
Днес пак се връщам към темата как да организираме лесни и интересни творчески проекти за най-малките.
Има пряка връзка между координираните движения, фината моторика и развитието на речта. В нашето положение това е особено важна задача, защото имаме двуезични деца. Разбира се ползите са само част от това към което се стремим, основното е да науча децата да не се страхуват от материалните, изразните средства и се научат да претворяват света през своя мироглед.

За този проект са ви нужни:
Картон в есенен цвят.
Семена- лен, ориз... но ползвайте това което имате.
Лепило
Маркер

Пригответе картоните, във вид на картичка и оставете детенцето само да избере какво ще изобрази.




Дари се спря на слънчица. Нека само направи всичко, от рисунка, през лепилото и накрая посипването. Безпорядъка в е кърпа вързан, но има значение.

На следващата картичка Дари преминава на облаци и посипа картичката с ориз.
И понеже задачата определено е увлекателна получава допълнителен лист за посипване.

Времето което ще отделите да се забавлявате заедно не е определено, ако дребосъка не прояви желание просто оставете проекта за някой друг ден. Предстой най-дъждовната част от есенна, и малките със сигурност ще се зарадват на това да имат своя собствена задача.

Поздрави от мен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...