14 ноември 2012

Домашна опаковъчна хартия


Привет.
Имате ли нужда от опаковъчна хартия. Миналата седмица ние имахме рожденик и решихме както миналата година да опаковаме подаръците му в неповторима и красива хартия направена само от децата. 

За нея са нужни бои, голям бял лист, ролки от празна тоалетна хартия и брокат. 
Ако празните ролки се прегънат на две, стават на сърчице, ако се отпечатват цели са само кръгчета. Някои художници не могат без четки.
А други не могат без да се нацапат хубавичко. Важното е да са щастливи.
За блясък добавихме сух брокат върху мократа боя.
След като изсъхна хартията момичетата отидоха да си съберат от вън още допълнителни материали за украсата. Шишарки и мъх, есенни листа и борови клончета, всичко отива от горе на подаръка. 
Миналата година направихме подобна опаковка, но отпечатъците бяха от срязани ябълки.
По същия начин може да се отпечата клонче от туя, или борово клонче.
Всъщност с борово клонче вече сме правили отпечатъци и те много приличат на часовничета и снежинки. А това е напълно в тон с настъпващия сезон.
Прекрасен ден ви желая, тук е слънчево и ние бързаме да отидем навън. :)


4 коментара:

 1. Скоро и ние сме на детски рожден ден. Благодаря за идеята как да опаковаме подаръците!

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря Мира, че се отби видях чудесните ти многократни гащи пеленки и ще се радвам да направим тим в една публикация с цел популяризирането на този тип пеленки и плетива. Ако си съгласна ще бъдеш може би първия ми официален гост които ще поеме цяла публикация тук. Може да го направим сега преди празниците, или след това както ти е удобно.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Ива, за поканата! С удоволствие ще ти гостувам в блога :) ще ти пиша на мейла.

   Изтриване
 3. Ама при вас е много забавно :) Чудесна идея и занимание за децата - хем се забавляват, хем създават спомени на родителите си :)

  ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...