14 януари 2013

Старовремски обици от дантела - Vinage lace earrings


Обици от памучна дантела, нищо ново в идеята. Правят се много бързо и веднага стават чудесен аксесоар към зимното, вълнено облекло. Към рошавия шал или шапката ни от мека прежда с едра уплетка. 

Нужно е само подходяща кремава дантела  две розово-перлени мъниста, две метални капачета с меден отенък, две игли за обици, и две извити готови обици. 
    
Дантела се навива на розичка. Най-вътрешната част се зашива в стегнато фитилче, и с конеца още оформяме върха на розата които влиза в металното капаче. 

На иглата надяваме мънистото, тя преминава през розичката, и през металното капаче и в горната й част оформяме ушенце. 
Така и не свикнах да снимам стъпка по стъпка направата на дадени обици. Някак нямам желание да се отделям от самите тях за се занимавам с фотоапарата. 

Приятен ден от мен.7 коментара:

 1. Too Beautiful!!! Love lace and pearls!
  Have a fabulous day!

  Hugs from Portugal,

  Ana Love Craft
  www.lovecraft2012.blogspot.com

  ОтговорИзтриване
 2. Привет, Ива!
  Явно това не са били моите обици, вярвам , че колежката ти искрено ще им се радва.Създаваш прекрасни неща и е хубаво, че си намират притежатели , които да ги разхождат с гордост по улиците , правейки ги пъстри и весели. Новото ти произведение също е изключително красиво. Не успях да ти изпратя писмо тъй като сървъра твърди , че има проблем.Това е моят адрес:kre4etalo_80@abv.bg , ако успееш пиши.
  Усмихвам се широко за вас: Ася

  ОтговорИзтриване
 3. Уникални са!!! Плениха ме веднага!

  ОтговорИзтриване
 4. Хей , привет !
  Тотално и безвъзвратно се влюбих в тези обеци ! Прекрасни са !
  Както и предните , и по- предните ...
  Иииии - да ти кажа , открадвам си идеята , за която ти благодаря !
  Хубава седмица от мен !

  ОтговорИзтриване
 5. Колко са семпли, а ти пълнят очите! И ми дават много идеи :) Има неща, които искаш да повториш, но има и такива, които възбуждат въображението ти! Тези обици са точно такива :)

  ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...