25 ноември 2013

Кукли-ангелчета








    Привет нощес тихо е валяло, зимата ни подготвя с нежни целувки върху бузите сутрин след сутрин. 
-  Еми да после да не кажете, че не съм ви предупредила, някоя сутрин ще осъмнете с двадесетина сантиметра сняг. Изплетохте ли шапките, изтупахте ли си палтата, а кой ще свали от тавана лопатите, преди да дойда... аха... няма кой значи, еми тогава пак ще ви изненадам. 

  С момичетата обичаме зимата, при все че тук-таме някой нос прокапва, а да се отсъства от училище означава да имаш пълна чанта с домашни упражнения, и да ги учим заедно.
Не, че аз имам против, ама не винаги това е забавно.
Така, че край хремата направихме и две куклички за игра.

Нужните материали са:

  1. празни ролки тоалетна хартия
  2. жълта коса от цветарски магазин
  3. салфетки от тези за нос в пакетчетата
  4. маркер червен и черен на спиртна основа
  5. топчица от дезодорант-ролон, събирам всяка топчица дори от стъклените шишенца
  6. конци, панделки
  7. цветни хартии за крилата
  8. топъл силикон
  9. очички - по желание





Сдънахме горната част на ролката от тоалетна хартия така както е на снимката по-горе с материалите, външните крайчета на вътре да се получи нещо като гушка на куклата. 



Изрязахме си от сълфетката кръгче, и оформихме крайчето с ножичка да е накъдренко, в средата изрязахме малка дупчиц за като при истинските рокли.
После поставихме роклята върху ролката.



На топчицата нарисувахме очички и устичка. Залепихме жълтата коса за нея, с този материал може да се провят много неща дори да се сплита, но момичетата искаха куклите да са с пуснати коси. 
След това главичка залепихме за рокличката с ролката. 
Децата си изрязаха крила, в задната им част си ги украсиха с орнаменти.
Всяка си избра цвят за панделката на роклята, а Верето дори си нарусува ръчички на хартия и си изряза и залепи на нейната кукла. 

Миналата година и по-миналата правихме ангели от хартия и те се опърпаха от игра, аз обичам когато дечицата имат различни играчки които сами са изработили,  надявам се с така да разбират колко в важно да влагаш себе си и желанието дори в малките неща от ежедневието които правиш. 
Също така си мисля, че се научават да пазят това което имат защото виждат, че за да се залепи, сгъне и оформи е положено известно усилие, което за малките ръчички не е така лесно и бързо. 



Ако ви  интересно как са направени ангелите урока е тук. 



























Поздрав от нас и весел ден ви пожелавам.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...