02 декември 2013

Еленчета от шишарки

 


Здравейте, след няколко седмици ни чака първия училищен търг в който Верето ще участва.
Отново идат празници и отново отваряме Коледната работилница. Днес с достъпни материали заедно днес правим домашни играчки за елха.
Останете и се забавлявайте.Нужните материали са:


 1. Дълги шишарки 
 2. Меки топченца вата
 3. Очички
 4. Кафяви пухкави лули
 5. Конци - зелен, червен
 6. Кафяв филц
 7. Панделки
 8. Пистолет с горещ силикон
 9. Бяла вата или памук
За  десет минути нагряхме в фурната шишарките, защото обикновено в тях са се приютили разни пакостници и ако приберете после играчката след празниците нищо чудно да откриете, че вълната на палтото ви е по вкуса им.

Рогата на еленчетата са направени от една цяла лула.
Тя е сгъната първо на две, после двете рамена са разделени на малко и голямо, след това са усукани към средата.


С горещ силикон се залепват по следния начин очичките и нослето от цветна вата.Преждата се намотава на горната част на шишарката за да изглежда като плетена шапка. Ако имате време и желание може да изплетете мини шапчици, но аз исках децата сами да се справят с играчките. След това отново на върха шапчицата се прилепва топчица от вата за да служи за помпон. От бялата вата се прави усукан фитил и той отива отдолу на шапката.От филца се изрязват ушенца с формата на папка, размера е на вас.
 На едно от еленчета сложихме бретон от филц. Накрая се залепват рогата, сега като се замисля спокойно на елените може да им казваме - лосове.
Само ми чудно колко ли такива са нужни та да подкарат пълна с изненади шейна.
Тези четири сладура, дали стигат?

Довършително слагаме панделката, която служи за връвчица и за разкош. Весел ден от мен и малките ми феи сръчковки.Сърдечни благодарности на екипа на КРОКОТАК , за това че минавате с нас под дъгата и харесват нашите идеи. Ние също обичаме вашите. 
3 коментара:

 1. Учудени, любопитни, пакостливи, готови да напъхат любопитните си нослета в коледната бъркотия - страхотни са! Усмивки.

  ОтговорИзтриване
 2. Много сладки муцунки сте им докарали! Успех с училищния търг!

  ОтговорИзтриване
 3. Винаги възхитителни неща от сръчните ти ръце! Весели празници!

  ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...