14 юни 2014

Отпечатани пчелни пити



 Привет от нас, днес бяхме на едно събитие в близкото градче. В прелестната градина на един от местните замъци имаше медено изложение. Ядохме от меденият бар  сладкиши и меденки за напълно доброволна цена, кой колкото остави в кошничката на усмихната пекарка. Момичетата опитаха домашна медена лимонада с мащерка и оранжада с маточна. Верето се включи в едно състезание на носене на кофи с вода, което беше направено така, че малките гости да разберат колко всъщност носи на крачетата си една пчела.
Теглото на детето се делеше на четири и после полученото му се даваше във вода в кофите. Верето която тежи 20 кг. и трябваше да носи 5кг. по 2,5кг във всяка ръка, беше доста изненадана от силата на пчеличките.


Точно преди седмица с децата направихме този лесен проект и малко късно се сетихме, че можехме да отнесем паната на меденото изложение и да ги подарим на някой от симпатичните медари които бяха изключително любезни.

Този проект е много подходящ за малки дечица, които от началото до края могат съвсем сами да се справят с рисуването.

Необходимите материали са:

  1. Голяма цветна хартия
  2. Черни маркери
  3. Жълта боя
  4. Балончест опаковъчен найлон
  5. Четка 





На една дълбока чиния сипах малко боя. Даренцето с четката намаза балончестия найлон.


След това отпечата с голямо съсредоточение топченцата от найлона на хартията.







Когато отпечатаните кръгчета изсъхнаха дадох маркерите на Дари и на Вяра и всяка си нарисува кошерчета, пчелички, всяка според стила си. Верето обожава звездите, у дома имаме телескоп и тя изпрати своите пчелички в космоса. Аз в това видях прекрасно послание да опазим екологичното равновесие на планетата ни.


























Паната висят в коридора ни. Там е нашата шарена и новаторска, детска галерия на която безплатно и ежедневно окачваме нови експонати.

За край искам да ви пусна това клипче ТУК, цъкнете на самото клипче да го зареди, надписите са на полски.


Прекрасен ден от нас.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...