24 септември 2014

Ябълкови пасти - вариант втори


   Привет отново е ябълков сезон и искам да ви покажа една лесна рецепта, която е вариант на боворинковият сладкиш, които преди време споделих тук. 
Ябълките са доста по-достъпни, но пък не бих казала, че сладкиша не е еднакво вкусен. Копирам продуктите от бововинковият сладкиш, защото блата е едно към едно. 

Продукти за кексовия блат: 

2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно( оригиналната рецепта която аз ползвам е с едро млято брашно, тук има такива видове, но съм я правила и с тип 500 и става също чудесно. 

1/ 2 ч. ч. захар може и кафява
1 пак. ванилия
1/2 ч.ч. олио (аз слагам по-малко)
1 ч.л. сода за хляб или един бакпулверОт продуктите се получва гъста смес. Тавата се маже задължително с масло и се посипва с грис или брашно. Обикновено ползвам към кило ябълки, рендосани и изцедени. 
Директно се нареждат на блата. 

Продукти за маслените трошички:
3-4 с.л. брашно
1-2 с.л. масло
1-2 с.л. пудра захар

Пудрата и брашното се смесват и след това се стриват с маслото. Ако има нужда се добавя още малко брашно така, че да станат хубави нелепящи трохи. Маслените трошици се наръсват върху ябълките. 

Разликата при ябълковия и боровинковия сладкиш е, че при този не се ползва кремовита извара и не се залива блата с нея. От изпечените ябълките пастите стават доста крехки и това заменя почти изцяло изварата.  
Сладкиша се печена 180С докато порозовеят трошиците и блата е готов, плодовете стават бързо. 
Приятен есенен ден от мен. 
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...